- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Jezivo: Digitalni asistent „Amazona“ tražio od devojčice da novčićem dotakne utikač

Prekidač - Sputnik Srbija, 1920, 01.01.2022
Pratite nas
Tehnološki gigant Amazon ažurirao je svoju digitalnu asistentkinju Aleksu posle incidenta, kada je devojčici od 10 godina poručila da novčićem dotakne zupce utikača koji je napola bio u utičnici.
Devojčica je najpre od asistentkinje potražila da joj zada neki izazov, i Aleksa je poručila:
„Uguraj utikač punjača za mobilni napola u utičnicu a onda novčićem od jednog centa dotakni vidljive zupce.“
Iz „Amazona“ su izjavili da su ispravili grešku čim su za nju saznali.
Kristin Livdal, majka devojčice, opisala je incident na Tviteru. Rekla je da je devojčica ranije igrala „igre izazova“ kao što su prevrtanje cipela na vrhu stopala i slično, i to kada je vreme loše, i da je njena ćerka i ovog puta tražila još jednu od takvih aktivnosti. Međutim, opasan izazov sa novčićem, potekao je sa Tik-toka, još pre oko godinu dana, gde ga je sistem i pronašao, prenosi Bi-Bi-Si.

Da li neke aplikacije postaju opasne

Livdal je dodala da je kao roditelj intervenisala pre nego što je njena ćerka uopšte pokušala da izvede potencijalno opasan poduhvat, i da je njena ćerka „dovoljno pametna da ne uradi tako nešto“.
Metali su provodnici struje i njihovo umetanje u utičnice pod naponom mogu izazvati požar, strujni u struju...
„Znam da možete izgubiti prste, ruke. Ishod toga bi bio da se neko ozbiljno povredi“, rekao je Majkl Klasker, menadžer stanice u vatrogasnoj stanici „Karlisl Ist“.
Iz Amazona su u izjavi za Bi-Bi-Si naveli da su ažurirali Aleksu kako bi sprečili asistenta da preporuči takvu aktivnost u budućnosti, preneo je RTS.
„Poverenje kupaca je u centru svega što radimo, i Aleksa je dizajnirana da klijentima pruži tačne, relevantne i korisne informacije“, navodi se u saopštenju kompanije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala