- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Počeli pregovori: Slavni holivudski oskarovac glumi Franju Tuđmana?

© NetflixKevin Spejsi kao Frenk Andervud
Kevin Spejsi kao  Frenk Andervud  - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2021
Pratite nas
Slavni holivudski glumac, oskarovac Kevin Spejsi, stigao je u Zagreb gde je došao u goste poznatom reditelju Jakovu Sedlaru. Spejsi sa Sedlarom pregovara o tome da u njegovom filmu glumi Franju Tuđmana.
Sedlar radi na snimanju filma o prvom hrvatskom predsedniku i rekao je kako su pregovori sa slavnim glumcem, koji bi trebalo da igra glavnu ulogu, u toku.
Hrvatski reditelj kazao je da je sa Kevinom Spejsijem počeo pregovore o tome 29. decembra u Parizu, a glumac je sada došao u hrvatsku prestonicu, piše Jutarnji list.
Svi detalji još se čuvaju u tajnosti, a i sam reditelj Jakov Sedlar ne želi previše da govori o projektu. Kaže kako ne želi da „brza“ kao neke od njegovih kolega koje su unapred najavile snimanje svojih filmova s velikim zvezdama, a da se nakon toga ne bi dogodilo ništa.
„Idemo polako, pregovaramo i to je sve“, rekao je Sedlar.
© Foto : Youtube/Netflix/PrintscreenKevin Spejsi u seriji "Kuća od karata"
Kevin Spejsi u seriji Kuća od karata - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2021
Kevin Spejsi u seriji "Kuća od karata"
Ovaj hrvatski reditelj već godinama govori kako mu je želja da snimi film o liku i delu Franje Tuđmana, s obzirom na to da u Hrvatskoj nije snimljen nijedan igrani film koji bi na taj način opisao prvog hrvatskog predsednika.
Spejsi je jedan od najuspešnijih i najpoznatijih holivudskih glumaca, dobitnik dva Oskara, za najbolju mušku ulogu u filmu „Američka lepota“ iz 1999. godine i za najbolju sporednu ulogu u filmu „Dežurni krivci“ iz 1996. godine. Dobitnik je i Zlatnog globusa za ulogu u seriji „Kuća od karata“ i brojnih drugih priznanja.
Poslednjih godina poznat je upravo po seriji „Kuća od karata“ u kojoj je igrao Frenka Andervuda, političara koji ne zazire ni od čega kako bi napredovao u američkoj politici. Međutim, njegovo prisustvo u seriji je naprasno prekinuto zbog skandala u kojima je optužen za seksualno zlostavljanje, pa mu je i karijera krenula nizbrdo.
Kevin Spejsi - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2019
Kevin Spejsi banuo u Narodno pozorište u Beogradu
Kevin Spejsi kao  Frenk Andervud  - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2021
Prva uloga Kevina Spejsija posle optužbi za zlostavljanje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala