- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Novogodišnja čestitka ruskog predsednika Vladimira Putina /video/

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin
Ruski predsednik Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2021
Pratite nas
Ruski lider Vladimir Putin tradicionalno je u ponoć čestitao građanima Rusije novu 2022. godinu. Tekst čestitke prenosimo u celini.
Poštovani građani Rusije! Dragi prijatelji!
Završava se 2021. godina. Vreme će nas uskoro premestiti iz prošlosti u budućnost. Da, to se dešava svaki dan, minutu i sekundu. Ali taj neprekidni vremenski tok jasno osetimo kada dočekujemo Novu godinu, čekamo je kao važnu životnu prekretnicu.
Sve nas sada ujedinjuje nada u dobre promene, ali razumemo da ih je nemoguće otrgnuti, odvojiti od događaja odlazeće godine. Suočili smo se sa ogromnim izazovima, ali naučili smo da živimo u takvim surovim uslovima, da rešavamo složene zadatke i uspeli smo to da uradimo zahvaljujući našoj solidarnosti. Zajedno smo nastavili da se borimo sa opasnom epidemijom koja je zahvatila sve kontinente i koja se još ne povlači. Podmukla bolest odnela je na desetine hiljada života. Želim da izrazim iskrenu podršku svima koji su izgubili članove porodice i bliske ljude.
Dragi prijatelji! Najvažnije je da smo zajedno prevazilazili sve poteškoće odlazeće godine, da smo zaštitili one koji su se našli u teškim situacijama. Pre svega smo podržali ljude starijih generacija i porodice u kojima rastu deca, budućnost Rusije. Čvrsto i dosledno smo branili naše nacionalne interese, bezbednost zemlje i građanina. Za kratko vreme smo obnovili privredu i u mnogim sferama dolazimo do realizacije strateških zadataka razvoja. Naravno, mnogo je nerešenih problema, ali smo dostojanstveno prošli kroz ovu godinu. Glavna zasluga za to pripada upravo vama, građanima Rusije.
To je rezultat vašeg, dragi prijatelji, napornog rada. Svako se na svom mestu trudio da izvrši svoju dužnost, da učini ne samo što je u njegovoj moći, nego i mnogo više - da pomogne onome kome je posebno teško. Od srca vam hvala svima. U ovo teško vreme, kao danas, veoma je važno imati želju za stvaranje, želju da se obavezno realizuju lični planovi i da se doprinese društvu i otadžbini. Dočekujući Novu godinu nadamo se da će ona otvoriti nove mogućnosti, uzdamo se, naravno, i u sreću, ali ipak smo svesni da ostvarenje onoga što smo zamislili prvenstveno zavisi od nas samih, od onoga što postavimo kao prioritet, čime ispunjavamo svakodnevnicu, od toga koliko se čvrsto, aktivno prihvatamo posla i postižemo konkretne, vidljive rezultate. Na njima će se bazirati realizacija naših opštenacionalnih planova.
Njihov glavni cilj je poboljšanje blagostanja i kvaliteta života ljudi. Rešavanje tih zadataka učiniće Rusiju još jačom. Samo zajedno ćemo moći da obezbedimo dalji razvoj i prosperitet naše otadžbine.
Dragi prijatelji! Novogodišnja noć je bukvalno ispunjena dobrim osećanjima i svetlim mislima, željom svake osobe da pokaže svoje najbolje osobine. I u takvoj otvorenosti, velikodušnosti je suština i energija ovog divnog praznika kada postaje tako važno da ugrejete roditelje pažnjom i brigom, da ih zagrlite ako su blizu, da kažete svim bliskim ljudima koliko su vam dragi. Sreća je kada postoji ljubav, deca, porodica, prijatelji. Sve su to velike vrednosti koje u velikoj meri određuju smisao svakog čoveka. Svi želimo da u nastupajućoj godini oni ostanu za nas tako čvrst oslonac.
I sada žurimo da iskažemo nama dragim ljudima najdublja osećanja, da izgovorimo te iskrene reči ljubavi i zahvalnosti za koje ponekad nemamo dovoljno vremena u užurbanosti svakodnevnice. Ali prava novogodišnja magija i jeste u tome što otvara naša srca za osećajnost i poverenje, plemenitost i milosrđe. Gde god da ste u ovim minutima – u krugu porodice i prijatelja, na trgovima omiljenih gradova – svuda se čuju najlepše želje.
Sa zadovoljstvom im se pridružujem i želim posebno da čestitam Novu godinu svima koji sada obavljaju svoju profesionalnu i vojnu dužnost, spasavaju i brinu o bolesnima, koji se nalaze na borbenom mestu, obezbeđuju javni red i mir. Ne prekida se rad na putevima, u brojnim privrednim granama i javnim komunalnim službama. U tim sferama rade stotine hiljada naših građana. Hvala vam na odgovornom radu, važnom za zemlju i društvo.
Dragi prijatelji! Za nekoliko sekundi nastupiće Nova godina i u mnogim porodicama, uključujući i naše sunarodnike van Rusije, čuće se tradicionalni pozdrav: 'Srećna Nova godina! Puno sreće!“. Te jednostavne reči izgovaramo sa posebnim osećanjem jer se prenose iz generacije u generaciju. Iskreno vam čestitam! Glavna želja svima je, naravno, dobro zdravlje, a uz to će uslediti, siguran sam, uspesi u radu i učenju, u stvaralaštvu i poslu koji volite.
Neka u svakom domu bude što više radosnih događaja! Neka se češće stvaraju nove porodice, rađaju deca. Da rastu zdrava, pametna, poštena i slobodna. Da ljubav bude u svakom srcu i da inspiriše sve nas da ostvarimo zacrtane ciljeve i pokorimo najveće visine radi naših najmilijih i radi naše jedine, velike otadžbine.
Srećna Nova godina, dragi prijatelji! Srećna nova 2022. godina!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala