- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak je na starom mestu – da li to znači da je doneo i konačnu odluku? /foto, video/

© Foto : Michael ProbstNajbolji teniser sveta Novak Đoković
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, posle perioda provedenog u rodnom Beogradu otišao je u špansku Marbelju, što je „podgrejalo“ spekulacije da će se ipak pojaviti na prvom Grend slem turniru u godini – Australijan openu.
Đoković je u Srbiji imao vremena i za odmor i za pripreme, tokom utakmice košarkaške Evrolige između Crvene zvezde i Barselone, kojoj je prisustvovao, rekao je da su pripreme u toku, ali ne više od toga.
Fotografija njega kako trči pored obale Marbelje „podgrejala“ je spekulacije o tome da će ipak nastupiti na Australijan openu, što je poslednjih, sada već meseci, dovođeno u pitanje zbog već famoznog stava da ne otkriva svoj vakcinalni status.
Da će se Novak ipak pojaviti u Australiji ideja je koju plasiraju mediji jer je Đoković tokom prethodnih godina Marbelju koristio kao svoju bazu za poslednju fazu priprema pred odlazak na takmičenje.
To je bio slučaj pred prethodni Vimbldon koji je Đoković osvojio, a tada je u Marbelji odigrao i jedan dubl turnir.
Đoković, ovoga puta, ako se bude odlučio za učešće na Australijan openu, ući će u sezonu bez pripremnog turnira, s obzirom na to da preskače ATP kup, takmičenje teniskih reprezentacija koje startuje u subotu ujutru po našem vremenu u Australiji.
U prilog tome da će Novak u Australiji pokušati da osvoji rekordni 21. Grend slem turnir ide i činjenica da bi sasvim sigurno praznike proveo u Beogradu sa porodicom, u slučaju da je odustao od učešća, a sama njegova pojava u Marbelji daje znak da je Australija bliže nego ikada.
ATP kup ćete moći da pratite uz Sputnjik, a sportska redakcija je pripremila i praznični paketić sa brojim intervjuima, analizama i retrospektivama koji možete otvoriti klikom na link.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala