- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Krivokapić: Niko mi nije nudio da budem marioneta Srbije

© Sputnik / Lola ĐorđevićZdravko Krivokapić
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2021
Pratite nas
Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić kaže mu niko nikad nije ponudio ulogu marionete zvanične Srbije jer, navodi, svi vrlo dobro znaju da bi tu ulogu uvek odbio.
"Ja sam od početka, odmah posle 30. avgusta (prošle godine), poručio da nemam mentora. Moja Crna Gora mi je važnija, taj kamen cucki mi je miliji od ne znam koliko rala zemlje u Šumadiji. Ne zbog toga što ja ne volim Šumadiju, nego zbog toga što imam takav odnos i što smo tako vaspitavani da postoji pupčana veza čoveka sa njegovim ognjištem. Ta pupčana veza je nešto što mene jedino opredeljuje", kaže Krivokapić.
Ako ponovo uu parlaentu bude pokrenuta inicijativa za izglasavanje nepoverenja njegovoj vladi, povinovaće se, kaže, većini od 41 poslanika.
Smatra, međutim, da aktuelnu izvršnu vlast treba zadržati u narednoj godini i što je najvažnije 2023., jer bi, kako navodi, bilo kakve promene u konceptu vlade, izazvale nove negativne tektonske poremećaje, a to, kaže, ne bi bilo dobro.
"Ovu vladu treba sačuvati kao vladu stručnjaka, koji mogu da iznesu planirane reforme tokom 2022. godine, i još značajnije 2023. godine. To znači da bi bilo jako poželjno jačanje vlade, kroz unapređenja u određenim segmentima, gde imamo jedan veliki pritisak i višeresorno opterećenje unutar nekih ministarstava", rekao je Krivokapić u novogodišnje intervjuu podgoričkim Vijestima, a preneo Tanjug.
Crnogorski premijer kaže da nije zadovoljan radom troje ministara, ali da nije ni na sednici vlade rekao o kome je reč.
On tvrdi i da su određeni politički akteri tajno pregovarali o izboru nove vlade, i da je ona “bukvalno bila i formirana”.
Rekao je i da se spremala politička korupcija prilikom glasanja o nepoverenju njegovoj vladi u parlamentu, ali se od toga odustalo, a na tome je, kaže, radio predsednik države Milo Đukanović.
Smatra da je program “Evropa sad” najznačajniji događaj u poslednje vreme u Crnoj Gori, jer daje šansu da napokon, kako navodi, unapredimo kvalitet života i, što je najvažnije, kroz budžet napravimo one infrastrukturne promene koje su potrebne Crnoj Gori, prevashodno u delu putne infrastrukture, ali i u svim ostalim segmentima.
"'Evropa sad", kaže, nikada nije bila usmerena protiv bilo koje poltičke organizacije u Crnoj Gori, već je userena prema građanima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala