- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Savršen spoj“ – Amerikanac preselio Bogdana u Los Anđeles!

© AP Photo / Chris SzagolaSrpski košarkaš Bogdan Bogdanović
Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2021
Pratite nas
Američki mediji, tačnije ugledni Atletik, sele Bogdana Bogdanovića u Los Anđeles Lejkerse od kojih se u narednih mesec dana očekuje da potpuno rekonstruišu ekipu.
Prvi potez franšiza iz grada anđela veće je učinila trejdom Režona Ronda u Klivlend Kavalirse, čime su stvorili prostora za novog košarkaša u ekipi.
To mesto nije za Bogdanovića, barem ne za sada, ali Džon Holindžer koji godinama prati dešavanja na NBA tržištu tvrdi da bi Lejkersi mogli da pokušaju da dovedu srpskog košarkaša.
Bogdan je prošle sezone igrao košarku karijere, bio je jedan od najzaslužnijih što je Atlanta ušla u plej-of i stigla do finala Istoka, ali ove zbog povrede, a sada i virusa korona, nije uspeo da bude konstantan.
Holindžer navodi da bi Lejkersi to mogli da iskoriste i da u dogovoru sa Atlantom put Džordžije pošalju Tejlen Horton-Takera i Kendrika Nana.
„Lejkersi ne mogu da ponude za trejd nekog pika prve runde sve do 2027. godine, a čak i da to nije slučaj, morali bi da za eventualno pojačanje nađu igrača koji bi, po plati, bio odgovarajući. Horton-Taker prima 9,5 miliona dolara godiše i to je, za pomenuti klub, 'srednja klasa', ali ako bi se tome dodao i pik prve runde iz 2027, kao i Kendrik Nan čija je plata pet miliona, onda bi Lejkersi mogli da dođu do nekoliko interesantnih scenarija kako bi doveli eventualno novog startera, koji bi bio plaćen od 15 do 20 miliona dolara na godišnjem nivou“.
Bogdanovićeva plata odgovara tom odnosu, pošto je pre godinu dana potpisao četvorogodišnji ugovor u vrednosti od 72 miliona dolara, odnosno 18 na godišnjem nivou.
„Uprkos svojim problemima, Bogi bi bio skoro pa savršen spoj kao sjajan šuter i igrač bez lopte u Los Anđelesu, mnogo korisniji nego Vejn Elington i Malik Monk u svojim sadašnjim ulogama“, zaključio je Holindžer.
Pitanje je koliko je Atlanta zainteresovana za ovakav posao, ali ako imamo u vidu da je Kem Rediš dosta napredovao i da se nameće kao starter umesto Bogdanovića, dok je tu i Diandre Hanter, Hoksi bi mogli da prihvate ponudu.
Lejkersima fali košarkaš poput Bogdanovića, neko ko može da igra sa loptom i bez nje, i ko zna... Ekipe mogu da trejduju do 10. februara, te nas u narednih mesec dana očekuje jako zanimljiv period u NBA ligi.
Jokić i Denver nisu mogli da skupe osmoricu, Amerikanac pobesneo: „Ne preskačite ogradu“
Jokić strepi, Denver u velikom problemu – odložena utakmica!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala