- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bela kuća: Bajden pozvao Putina na deeskalaciju napetosti oko Ukrajine, inače sledi odlučan odgovor

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaBela kuća u Vašingtonu
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2021
Pratite nas
Američki predsednik Džozef Bajden pozvao je svog ruskog kolegu Vladimira Putina na smanjenje napetosti oko Ukrajine, upozoravajući da je značajan napredak u predstojećim pregovorima moguć samo u atmosferi deeskalacije, saopštila je Bela kuća posle razgovora dvojice lidera.
U saopštenju se ističe da je Bajden jasno stavio do znanja da će Sjedinjene Američke Države, zajedno sa saveznicima i partnerima, dati odlučan odgovor ako Rusija preduzme dalje korake za invaziju na Ukrajinu.
„Predsednik Bajden je takođe izrazio podršku diplomatiji koja će započeti početkom sledeće godine bilateralnim dijalogom o strateškoj stabilnosti, u NATO-u preko Saveta Rusija-NATO i u Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju. Predsednik Bajden je ponovio da se suštinski napredak na ovim kolosecima može postići samo u atmosferi deeskalacije, a ne eskalacije“, ističe se u saopštenju.
Predsednici Rusije i SAD, Vladimir Putin i Džozef Bajden, razgovarali su telefonom 50 minuta. Glavna tema razgovora, drugi put za mesec dana, bila je napetost oko Ukrajine i pripreme za januarske diplomatske kontakte zapadnih zemalja i Rusije na temu uzajamnih bezbednosnih garancija.
Predsednici SAD i Rusije, Džozef Bajden i Vladimir Putin, na sastanku u Ženevi - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2021
RUSIJA
Putin poručio Bajdenu: Rusija će se u ovoj situaciji ponašati onako kako bi se ponašale SAD
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala