- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Uskoro startuje ruski TikTok

CC0 / Pixabay / Dete i društvene mreže
Dete i društvene mreže - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2021
Pratite nas
Nova društvena mreža slična TikToku, na kojoj će biti emitovani video snimci sa obrazovnim temama, pojaviće se u Rusiji u narednoj godini. U toku su takmičenja na kojima se biraju budući autori klipova, izjavio je inicijator projekta i kreativni direktor Ruske dečije digitalne škole za medije „WorldHype“ Jevgenij Jumatov.

„Radimo na aplikaciji koja će biti slična TikToku, ali sa obrazovnim materijalima. Učenici i studenti će moći da iznesu svoj utisak o školskom programu. Snimaće kratke video snimke koji će postati deo obrazovnog procesa. Platforma će biti puštena u rad posle novogodišnjih praznika“, rekao je sagovornik.

Prijave za učešće u konkursu podnelo je više od 10.000 ljudi. Oni će imati besplatnu obuku, nakon čega će početi da snimaju obrazovne video snimke. Materijali će biti emitovani na aplikaciji, a nakon toga će škole, sa kojima je potpisan ugovor o saradnji, moći da ih implementiraju u svoj obrazovni proces.

„Trenutno smo potpisali ugovor sa 400 škola. Rukovodioci škola već čekaju materijale i spremni su za saradnju“, pojasnio je Jumatov.

O sadržaju ruske aplikacije

U odnosu na druge internet platforme ruska aplikacija garantuje pouzdanost informacija. To je neophodno kako se ne bi iskrivile istorijske činjenice i da bi se poštovala internet etikecija. To je razlog što na projektu rade eksperti koji obučavaju decu radu sa materijalima. Objašnjavaju im osnove izbora kadrova, kinematografije i drugo.

"Imamo video snimke koji su od 30 sekundi, od jednog minuta i dva minuta. Na primer, devojčice iz Kazanja su napravile 10 video snimaka na temu blokade Lenjingrada i veoma lepo i inovativno su to uradile. Svaki video je u trajanju od 40 sekundi“, rekao je Jumatov.

Učesnici projekta nisu ograničeni temama. Mogu da snimaju neki blog o knjigama, master klas o pravljenju ukrasa, video o matematičkim problemima ili pozorišni komad o nekom istorijskom događaju.
Zadatak platforme je da otvori put razvoju dece i omladine, naglašavaju autori projekta. Na projektu rade javne ličnosti, programeri, eksperti iz IT i mladi. Najaktivniji autor će dobiti nagradu – putovanje u dečiji zdravstveni kompleks „Morska zvezda“.
Pretpostavlja se da će ovim projektom biti obuhvaćena cela Rusija, uključujući i škole na selu. Projekat se realizuje uz podršku predsedničkog Fonda kulturnih inicijativa i Fonda predsedničkih stipendija Rusije.
Američka policija - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2021
SVET
Uzbuna u školama širom Amerike: TikTokom se šire pretnje bombaškim napadima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala