- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski sveštenik objašnjava da li hrišćani treba da slave Novu godinu

Pratite nas
Pravoslavni vernici mogu da slave Novu godinu, to je razlog da se zahvalimo Bogu na vremenu koje nam je dao, kao i da se setimo onih koji su nas napustili, rekao je Sputnjiku sveštenik Pavel Ostrovski, starešina hrama Georgija Pobedonosca u Moskovskoj oblasti.

„Neki govore da hrišćani ne bi trebalo da slave Novu godinu – to uopšte nije tačno. Nova godina je divan praznik, ima i duhovnu komponentu, verujemo da je Gospod stvorio vreme. Tog dana zahvaljujemo Bogu na vremenu koje nam je dao, analiziramo prošlost, sećamo se preminulih, posebno u ovo vreme virusa korona“, rekao je Ostrovski.

Sveštenik podseća da je Nova godina porodični praznik.
„Vernik treba da provede Novu godinu prema svojoj savesti. Kako savest nalaže neka tako i radi. Svako ima drugačiji život, situacije: neko slavi u krugu porodice, neko u gostima, nego ide u hram na noćno novogodišnje bogosluženje – svako u skladu sa svojom snagom i mogućnostima sam određuje kako će slaviti. I neka druge ne osuđuje i neka sebe ne uzdiže“, podseća sveštenik.
Kada je reč o postu, sveštenik ističe da svako treba sebi da odredi kakav post mu odgovara, te da ga se pridržava. On takođe podseća da je pijanstvo „neprihvatljivo za hrišćanina u bilo koje doba godine“.
Deda Mraz - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2021
REGION
Pravi rat bilbordima u Bosni tokom praznika: Kojim muslimanima smetaju jelka i Deda Mraz
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala