- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija registrovala lek protiv kovida 19 na bazi krvne plazme

© Sputnik / Pavel Kononov / Uđi u bazu fotografijaLaboratorija za testiranje korone u Arhangelskoj oblasti
Laboratorija za testiranje korone u Arhangelskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2021
Pratite nas
Lek „Kovid-globulin“, zasnovan na krvnoj plazmi ljudi koji su već preboleli virus koronu, uspešno je prošao klinička ispitivanja i dobio je trajni sertifikat o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, saopštila je ruska korporacija „Rosteh“.
Lek je napravio holding „Nacimbio“ državne korporacije „Rosteh“.

Tokom kliničkih ispitivanja lek je potvrdio svoju efikasnost, bezbednost i sposobnost da neutrališe virus koronu.

Prema rezultatima studije, u sedam od 10 pacijenata koji su primali „Kovid-globulin“ u sklopu kompleksne terapije, smanjivao se rizik od pogoršanja bolesti. Lek je najveću efikasnost pokazao prilikom korišćenja u ranim fazama bolesti.
Pored toga, u 70 odsto slučajeva terapija koja je uključivala lek je sprečavala nastajanje komplikacija kao što su citokinska oluja, bubrežna insuficijencija, tromboembolijske komplikacije, razvoj akutnog respiratornog distres sindroma, povećanje stepena oštećenja pluća i pogoršanje kliničkih simptoma.

„Danas sa ponosom možemo da objavimo da su uspešno završena testiranja leka za lečenje virusa korona 'Kovid-globulin'. Prvi u svetu lek u vidu specifičnog antikovid imunoglobulina uspešno je prošao dve faze kliničkih ispitivanja, dokazavši svoju bezbednost i efikasnost. Proizvod holdinga 'Nacimbo' značajno povećava mogućnosti ruskih lekara u borbi protiv kovida 19. Sada u svom arsenalu imaju oba moguća oblika imunizacije protiv virusa korona: aktivni – vakcina i pasivni – imunoglobin“, rekao je generalni direktor „Rosteha“ Sergej Čemezov.

Kako je precizirao generalni direktor holdinga „Nacimbio“ Andrej Zagorski, za proizvodnju leka koristi se samo krvna plazma donora sa visokim titrom antitela na virus koronu.
„Tehnologija koju smo razvili omogućava da proizvodimo 'Kovid-globulin' sa određenom standarizovanom koncentracijom neutralizujućih antitela u svakoj bočici, što osigurava efikasnost primene leka“, istakao je Zagorski.
Aparat za proučavanje raspada tableta u naučnom centru u Volgogradu - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2021
RUSIJA
Ruski naučnik o novom leku protiv „omikrona“, sličnom onom kojim se lečio Tramp
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala