Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Putnik koji je pravio haos na beogradskom aerodromu pušten na slobodu, slučaj preuzima Danska

© AP Photo / Darko VojinovicAerodrom Nikola Tesla u Beogradu
Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2021
Pratite nas
Više javno tužilaštvo u Beogradu ustupiće Danskoj krivično gonjenje protiv državljanina Danske Sulejmana Imamovića (58), koji je pre dva dana u avionu vređao i pretio zbog vanrednog sletanja aviona na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“.
Imamović, koji je prethodno saslušan u tužilaštvu, pušten je na slobodu, pošto mu je ukinuto zadržavanje, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.
Predmet će biti ustupljen Kraljevini Danskoj na dalje postupanje, imajući u vidu da se radi o osobi koja je danski državljanin i da se na taj način obezbeđuje poštovanje načela celishodnosti i ekonomičnosti postupka, napominju u tužilaštvu.
Do incidenta je došlo 28. decembra oko ponoći u avionu avio kompanije „Vizer“ na relaciji Bilund (Danska) - Tuzla (BiH), koji je prinudno sleteo na beogradski aerodrom.
Imamović se tereti za izvršenje krivičnih dela rasna i druga diskriminacija i ugrožavanje bezbednosti vazdušnog ili pomorskog saobraćaja ili nepokretne platforme.
Imamović je u avionu vređao, psovao i pretio, prisutne na nacionalnoj i verskoj osnovi zbog sletanja aviona u Beograd, preteći da će čak srušiti avion i ubiti i sebe i ženu.
Čekić u sudnici - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2021
SRBIJA
Tužilaštvo: Krivična prijava državljaninu Danske zbog pretnji i vređanja na beogradskom aerodromu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala