- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin uvek spreman za razgovore i čestitao Bajdenu Novu godinu

© POOL / Uđi u bazu fotografijaSamit Rusija-SAD u Ženevi
Samit Rusija-SAD u Ženevi - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2021
Pratite nas
Rusija nikad nije bila izvor napetost u odnosima sa SAD, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
"Rusija je preduzimala i preduzimaće korake, mere, potrebne za osiguranje njene bezbednosti", rekao je Peskov, komentarišući saopštenje Bele kuće da Rusija ne preduzima ništa da se smanji napetost u odnosima dve zemlje. On je dodao da je Putin bio inicijator razgovora.
"Želimo da razgovaramo. Smatramo da je samo putem razgovora moguće rešiti urgentne probleme kojih imamo u izobilju", naglasio je on.
Po njegovom mišljenju, ne postoji rizik da će rusko-američke konsultacije o bezbednostnim garancijama biti suspendovane nakon razgovora predsednika Rusije i SAD, večeras 30. decembra.
Na sajtu Kremlja je objavljena i čestitka predsednika Rusije Vladimira Putina američkom kolegi Džozefu Bajdenu. Između ostalog, navodi se da Rusija i SAD mogu i treba konstruktivno da sarađuju, ujedinjuju snage pred izazovima.
"Rusija i SAD, kao države, imaju posebnu odgovornost za međunarodnu i regionalnu stabilnost, mogu i treba konstruktivno da sarađuju, ujedinjuju napore pred mnogobrojnim izazovima i pretnjama sa kojima se suočava čovečanstvo", navodi se u pismu.
Susret Vladimira Putina i Džozefa Bajdena u Ženevi - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2021
SVET
Putin i Bajden će razgovarati telefonom u četvrtak
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala