- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Sprema li Amerika veliki rat protiv Rusije | Od četvrtka do četvrtka

© Sputnik / Aleksandar MilačićAleksandar Pavić
Aleksandar Pavić - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2021
Pratite nas
Događaje koji su obeležili proteklih nedelju dana u emisiji „Od četvrtka do četvrtka“ komentariše politikolog Aleksandar Pavić.
Godinu za nama ispraćamo u ne baš dobrom sećanju. Svetska kriza se odigrava na granici Rusije i Ukrajine, NATO se navodno sprema za veliki rat, a to će biti i tema poslednjeg razgovora ruskog i američkog predsednika u ovoj godini.
Iako ne možemo da kažemo da je teška artiljerija ugledala svetlost dana na Balkanu, u Bosni i Hercegovini situacija nije nimalo ružičasta. To potvrđuje i najezda zapadnih izaslanika u zemlje bivše Jugoslavije.
O svemu ovome, ali i ostalim dešavanjima koja su obeležila 2021. u emisiji Od četvrtka do četvrtka govori politikolog Aleksandar Pavić.
Kako smo došli do teških pregovora Moskve sa Vašingtonom o krizi u Ukrajini i kontroli nuklearnog naoružanja? Zašto je sadašnja kriza oko Ukrajine toliko opasna da su Rusi smatrali potrebnim da izdaju svoje najoštrije upozorenje Zapadu od kraja Hladnog rata? Kako će zaoštravanje između Rusije i Zapada uticati na naš region? Koja je funkcija sve češćih zapadnih izaslanika na Balkanu? Kakva je sudbina dijaloga Beograda i Prištine, ali i vlade u Podgorici?
Sprema li Amerika veliki rat protiv Rusije | Od četvrtka do četvrtka
Emisija „Od četvrtka do četvrtka“ analizira najaktuelnije teme koje su obeležile prethodnih sedam dana. Vodi je Nataša Milosavljević.
Gosti su politikolozi, sociolozi, vojni stručnjaci, diplomate, novinari, dobri poznavaoci aktuelnih političkih prilika. Emituje se svakog četvrtka od 21.00.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala