- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Objavljena Putinova čestitka Vučiću

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaPogled na Kremlj
Pogled na Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2021
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Novu godinu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i istakao da su nedavni razgovori u Sočiju potvrdili snagu strateškog partnerstva dveju zemalja. Novogodišnje čestitke ruskog lidera stranim liderima i šefovima međunarodnih organizacija objavila je pres-služba Kremlja.
„Šef ruske države čestitao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću Novu godinu i Božić i istakao da su nedavni razgovori na najvišem nivou u Sočiju u potpunosti potvrdili snagu strateškog partnerstva Rusije i Srbije i omogućili da se naznače nove perspektive za obostrano korisnu saradnju u mnogim oblastima“, navodi se u saopštenju.
Putin je takođe izrazio nadu u nastavak konstruktivnog dijaloga i bliskog zajedničkog rada na aktuelnim bilateralnim, regionalnim i međunarodnim pitanjima, koji zadovoljava fundamentalne interese naroda dveju zemalja i u skladu je sa obezbeđivanjem stabilnosti i bezbednosti na evropskom kontinentu.
Ruski predsednik takođe je čestitao predstojeće praznike predsedniku Češke Milošu Zemanu, poželevši mu dobro zdravlje i blagostanje, a celom češkom narodu – sreću i prosperitet. Putin je u čestitki hrvatskom predsedniku Zoranu Milanoviću konstatovao kontinuirani razvoj rusko-hrvatske saradnje koja u potpunosti odgovara interesima naroda dveju zemalja, ali i celog evropskog kontinenta.
U obraćanju slovenačkom predsedniku Borutu Pahoru, ruski lider istakao je značaj činjenice da je u protekloj godini, uprkos pandemiji virusa korona, održavan konstruktivan dijalog između dveju zemalja.
„Istakavši simbolični značaj odluke o uspostavljanju Dana rusko-slovenačkog prijateljstva, Vladimir Putin izrazio je nadu u nastavak zajedničkog rada na svim aktuelnim bilateralnim pitanjima“, dodaje se u čestitki.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala