- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Kome pripada brod Jadran“? Hrvati i Crnogorci formiraju komisiju

Brod Jadran - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2021
Pratite nas
Crna Gora i Hrvatska postigle su saglasnost o formiranju međudržavne komisije koja bi se na detaljniji način posvetila rješavanju pitanja broda „Jadran“, s obzirom na različita tumačenja kome brod pripada. To se navodi u Informaciji Vlade Crne Gore o saradnji sa susjednim zemljama, koja je juče objavljena.
Sveukupni odnosi Crne Gore i Republike Hrvatske mogu se ocijeniti kao prijateljski, ističe se u informaciji.
“Od obnove crnogorske nezavisnosti, navodi se, Republika Hrvatska našoj državi u kontinuitetu pruža političku i ekspertsku pomoć neophodnu za brži napredak Crne Gore na putu evropske integracije.
Tokom zvanične posjete ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića Zagrebu, postignut je dogovor da se obnovi rad Međuvladinog mješovotog odbora (MMO) za sprovođenje Sporazuma o zaštiti prava hrvatske manjine u Crnoj Gori i crnogorske manjine u Republici Hrvatskoj, koji je bio u zastoju od 2018. godine", piše u tekstu Informacije.
Istanuto je da će se ovim ostvariti saradnja u pitanjima koje imaju nemjerljivi značaj za položaj i ostvarivanje prava pripadnika nacionalnih zajednica u obje države, a koji predstavjaju kvalitetnu poveznicu koja obogaćuje ukupne bilateralne odnose.
"Takođe, postignuta je saglasnost o formiranju međudržavne komisije koja bi se na detaljniji način posvetila rješavanju pitanja broda 'Jadran', s obzirom na različita tumačenja kome brod pripada", piše u tekstu Informacije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala