- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Jelka želja“: Mališani zamislili, a Putin, Mišustin, Lavrov i Šojgu – ostvarili /video/

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaProjekat „Jelka želja“ u Krasnodaru
Projekat „Jelka želja“ u Krasnodaru - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2021
Pratite nas
U Rusiji je uoči Nove godine tradicionalno održana akcija „Jelka želja“ čiji je cilj ostvarivanje želja dece sa smetnjama u razvoju, sa invaliditetom, siročadi ili iz porodica sa niskim primanjima. Kao i uvek, ruski predsednik Vladimir Putin učestvovao je akciji.
Želje mališana bile su raznolike. Na primer, petogodišnji dečak iz Burjatije je izrazio želju da bude vatrogasac, 14-godišnjak iz Moskovske oblasti je poželeo da dobije gitaru, a san 13-godišnje devojčice iz Stavopoljskog kraja bio je da ide na balet „Labudovo jezero“ u Marinskom teatru u Sankt Peterburgu.
Predsednik je ispunio deci svaku želju. Ruski lider je tokom telefonskog razgovora sa petogodišnjakom čestitao „budućem spasiocu“ i pitao ga da li mu dopalo da bude u ulozi vatrogasca.
„Smatraj da si već krenula tamo“, rekao je Putin kada je čuo devojčicinu želju.
© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin razgovarao telefonom sa učesnicima akcije „Jelka želja“
Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao telefonom sa učesnicima akcije „Jelka želja“ - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2021
Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao telefonom sa učesnicima akcije „Jelka želja“
Ruski premijer Mihail Mišustin ostvario je želju petogodišnjaka iz Orlovske oblasti i odveo ga u fabriku slatkiša. Osim male ekskurzije po fabrici i degustacije, premijer i dečak su učestvovali u „kulinarskom času“ – pravili su čokoladu u obliku novogodišnje jelke.
© Sputnik / Dmitriй Astahov / Uđi u bazu fotografijaRuski premijer Mihail Mišustin učestvovao u akciji „Jelka želja“
Ruski premijer Mihail Mišustin učestvovao u akciji „Jelka želja“  - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2021
Ruski premijer Mihail Mišustin učestvovao u akciji „Jelka želja“
Istovremeno, ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov omogućio je dečaku iz Sankt Peterburga da se upozna sa čuvenim režiserom Nikitom Mihalkovom, o čemu je odavno maštao.
U akciji je učestvovao i ministar odbrane Sergej Šojgu. On je ostvario san dečaka iz Vladimirske oblasti koji je oduvek želeo da se provoza helikopterom.
Projekat „Jelka želja“ postao je tradicija u Rusiji. To je dobrovoljna akcija u kojoj mogu da učestvuju svi građani Rusije, a osmišljena je sa ciljem da pomogne ljudima u teškim situacijama. U akciji redovno učestvuje predsednik Rusije Vladimir Putin, koji ostvaruje želje mališana iz cele Rusije.
Predsednik Rusije Vladimir Putin na ledu - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2020
Putin ispunio želju dečaku: Klizanje sa predsednikom na Crvenom trgu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala