- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Isključenje Rusije iz SVIFT-a stvoriće problem za sve

© Foto : SWIFTMeđunarodni bankarski sistem SVIFT
Međunarodni bankarski sistem SVIFT - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2021
Pratite nas
Isključenje Rusije iz međunarodnog platnog sistema SVIFT stvoriće probleme i drugim zemljama, izjavio je ministar finansija Rusije Anton Siluanov u intervjuu televiziji „Rosija 24“.
On je podsetio da je Rusija veliki učesnik u međunarodnoj trgovini, zbog čega njeno isključenje iz SVIFT-a neće koristiti nikome.

„Naravno, to je moguće uraditi, ali ćemo onda zajedno da tražimo načine kako da jedni drugima dostavljamo informacije o transakcijama. To će biti veliki, veliki problem“, rekao je Siluanov.

Prema njegovim rečima, takav korak će zasmetati i evropskim kompanijama koje aktivno trguju sa Rusijom.
Ranije su mediji saopštili da zapadne zemlje i Kijev u poslednje vreme optužuju Moskvu za navodno povećavanje vojnog prisustva na granici sa Ukrajinom i da se kao kontramera sve češće iznose pretnje isključenjem Rusije iz „Svifta“. Rusija je kao odgovor na to napravila svoj sistem bankarske finansijske telekomunikacije. U decembru je agencija „Blumberg“ objavila da Zapad takav potez smatra problematičnim.
Udruženje za međunarodne međubankarske finansijske telekomunikacije (SVIFT) je međunarodni međubankarski sistem za prenos informacija i obavljanje plaćanja, na koji je povezano više od 11 hiljada najvećih organizacija u gotovo svim zemljama sveta.
Logo platnog sistema SVIFT - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2021
EKONOMIJA
Britanski mediji: Isključenje iz SVIFT-a ne bi slomilo Rusiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala