Festival Kustendorf od 22. januara u Drvengradu na Mećavniku

© Sputnik / Aleksandar MilačićZavejani Drvengrad za vreme 12. "Kustendorfa"
Zavejani Drvengrad za vreme 12. Kustendorfa  - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2021
Pratite nas
Petnaesto izdanje Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala Kustendorf biće održano od 22. do 26. januara 2022. godine u Drvengradu na Mokroj Gori, pod sloganom "Razdiruća i čudesna lepota stvaranja".
Slogan festivala je replika iz kratkometražnog filma "Šta su to oblaci?" italijanskog režisera Pjera Paola Pazolinija, čija će ostvarenja biti prikazana u okviru retrospektivnog programa povodom obeležavanja stogodišnjice njegovog rođenja.
Prema najavi organizatora, „takmičarski program 15. Kustendorfa čini 15 filmova koji dobro predstavljaju trendove u novijoj produkciji kratkometražnih ostvarenja i istovremeno se izdvajaju po autentičnosti autorskih vizura i veštini izrade".
U takmičarskom programu predstaviće se produkcije i koprodukcije iz Srbije, Poljske, Rusije, Danske, Španije, Nemačke, Švajcarske, Rumunije, Francuske, Izraela, Makedonije, Estonije, Velike Britanije i Slovačke.
Festival Kustendorf je 2008. godine osnovao reditelj Emir Kusturica sa ciljem da mladim filmskim stvaraocima pruži šansu da predstave svoja ostvarenja.
Kustendorf je zamišljen i kao mesto susreta velikana savremenog filma i studenata režije koji učestvuju u takmičarskom delu programa, kao i već afirmisanih svetskih reditelja i glumaca čiji se filmovi prikazuju van takmičarske konkurencije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala