- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Nema vraćanja u institucije BiH bez povlačenja intervencija na Krivičnom zakonu

© Sputnik / Lola ĐorđevićMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2021
Pratite nas
Lider SNSD Milorad Dodik izjavio je da se ova stranka neće vratiti u institucije BiH dok iz pravnog prometa ne budu isključene intervencije na Krivičnom zakonu BiH.
"Nas ne interesuje kako će se to desiti. Neki oni koji su zabrljali gledaju kako će to eliminisati. Kad to urade vratićemo se u zajedničke institucije. Do tada nećemo odlučivati", rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.
Dodik je istakao da je Predsedništvo SNSD danas potvrdilo da BiH nema visokog predstavnika niti OHR, te da odluke koje takva struktura donosi, za ovu stranku nisu obavezujuće, niti će ih poštovati.
"Bilo kakva odluka sa takvog mesta je kriminalna, van prava i Dejtonskog sporazuma", naglasio je Dodik.
On je naveo da SNSD ostaje posvećena stabilnosti, pre svega Republike Srpske, te partija koja se bori protiv bilo kakve destabilizacije i nasilja, prenela je RTRS.

"Nije Sveto pismo ono što o BiH kaže trećerazredni američki službenik"

On je rekao da BiH treba da pobegne od mentaliteta u kojem "neki trećerazredni službenik Stejt departmenta može da nešto kaže o BiH, a da se to ovde doživljava kao Sveto pismo".

"Niti je to Sveto pismo, niti je on važan. Važni smo mi koji živimo ovde. Oni imaju svoje mandate ovde, a mi imamo svoje živote. Zato treba da radimo tako da ljudi shvate da smo mi ti koji ovde odlučuju", naveo je Dodik.

Dodao je da je vidljivo da Zapad očekuje da iz BiH dobije jeftinu radnu snagu, koju će da transportuje ka Evropi, istakavši da je to nešto protiv čega se treba boriti.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala