- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija pokreće serijsku proizvodnju najnovijeg tenka T-14 „Armata“

© Foto : Ministry of defence of the Russian FederationDemonstracija tenka T-14 "Armata"
Demonstracija tenka T-14 Armata - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2021
Pratite nas
Najnoviji tenk T-14 „Armata“ pušten je u serijsku proizvodnju, saopštio je prvi zamenik direktora ruske državne korporacije „Rosteh“ Vladimir Arjakov.

„Pokrećemo serijsku proizvodnju našeg najnovijeg tenka T-14, o kome već svi u svetu pričaju“, rekao je Artjakov za televiziju „Rusija 24“.

Ove godine su počela državna testiranja novog borbenog kompleta za tenk, a kako se očekuje testiranja će biti završena sledeće godine.
Osvrnuo se i na isporuke lovaca Su-57, rekavši da su kod tih lovaca pete generacije korišćene potpuno nove tehnologije i novi pristupi. Kako je Artjakov istakao, Su-57 je potpuno nova letelica koja praktično nema pandana u svetu.
T-14 „Armata“ koji je razvio „Uralvagonzavod“ je osnovni tenk naoružan glatkocevnim topom 2A82-1M kalibra 125 mm, koji može da primeni vođene granate. Jedna od karakteristika tenka je u tome što je njegova posada smeštena u blindiranim kapsulama, a kupolom se upravlja na daljinu. Tenk je opremljen najnovijim kompleksom aktivne zaštite „Afganit“ za obaranje neprijateljskih raketa i granata.
Ovo borbeno vozilo ima najsavremeniju opremu, uključujući borbeni informacioni i kontrolni sistem i radarske stanice. T-14 je takođe opremljen aparaturom jedinstvenog sistema za upravljanje.
Tenk Armata - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2021
Ruska oklopna vozila u akciji: Šlag na torti – paljba iz tenka T-14 „Armata“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala