- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvanično: Đoković ne igra na ATP kupu!

© Foto : Michael ProbstNikola Ćaćić i Novak Đoković
Nikola Ćaćić i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2021
Pratite nas
Novak Đoković, svetski broj jedan, definitivno se neće pojaviti u Sidneju na ATP kupu. Na oficijalnom sajtu pomenutog turnira potvrđeni su timovi i boje Srbije braniće Dušan Lajović, Filip Krajinović, Nikola Ćaćić, dok će selektor biti Ivan Sabanov.
Samim tim, spekulacije koje su kružile prethodnih dana da se Novak Đoković neće pojaviti u Australiji na prvom turniru u sezoni, dobile su i zvaničnu potvrdu.
Za razliku od Austrije koja se posle povlačenja Dominika Tima neće pojaviti u Australiji, Srbija ostaje učesnik.
Interesantno je i da se kao selektor našeg Dejvis kup tima neće pojaviti Viktor Troicki, već će se u toj ulozi naći Hrvat Ivan Sabanov koji je nedavno odlučio da zajedno sa bratom pređe da brani boje Srbije.
„Francuska je kasno ubačena, zamenivši Austriju u Grupi B posle povlačenja Dominika Tima i Denisa Novaka. Takođe je u sredu objavljeno da se prvi teniser sveta Novak Đoković povukao sa ATP kupa. Srbija ostaje u konkurenciji i predvodiće je 33. igrač sveta Dušan Lajović“, saopštili su organizatori ATP kupa.
ATP kup u Sidneju startuje 1. januara, a reprezentacija Srbije bez svoje prve zvezde i sa drugim selektorom, igraće protiv Norveške, Čilea i Španije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala