- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpski dijamant poskupeo najviše od svih

© Foto : Mašimo Paolone/LaPreše via APDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2021
Pratite nas
Dušan Vlahović iza sebe ima impozantnu godinu u kojoj je oborio brojne rekorde, pa ne čudi što je mu je drastično porasla cena na fudbalskom tržištu. Sa 50 na neverovatnih 70 miliona evra, čime se pri vrhu liste najskupljih fudbalera izjednačio sa Sergejom Milinković-Savićem, Federikom Kijezom i Nikolom Barelom, dok je prvi Lautaro Martinez.
Argentinac iz Intera vredi 80 miliona evra, prema proceni specijalizovanog sajta „transfermarkt.de“.
Srpski dijamant postigao je 33 gola u kalendarskoj godini, čime je izjednačio rekord Kristijana Ronalda koji je to učinio svojevremeno u dresu Juventusa.
Neprestano je Dušan Vlahović punio novinske stupce umećem na terenu i lakoćom prilikom postizanja golova, što se očekivano odrazilo na njegovu vrednost.
Srbin je sada pri samom vrhu najskupljih fudbalera Serija A, i zajedno sa saigračem iz reprezentacije i kapitenom Lacija Sergejom Milinković-Savićem predvodi zvezde italijanskog fudbala. Ispred njih se nalazi samo Argentinac Lautaro Martinez iz Intera, koji je za deset miliona evra skuplji, prema proceni „transfermarkta“.
Ipak, to što je napadaču Fiorentine drastično porasla cena, za čak 20 miliona evropskih novčanica, na neki način ide u prilog i „ljubičastima“ sa kojima Srbim ne želi da produži saradnju, jer će sada moći da traže više novca na ime obeštećenja.
Za sada nije poznato kakva je sudbina prvog strelca Serija A sa 16 pogodaka, koji se sudeći prema fotografijama na drušvenim mrežama, trenutno nalazi u Dubaiju na zasluženom odmoru posle fantastične sezone.
Vlahović ima ugovor sa klubom iz Firence do 2023. godine, a za njegov potpis trenutno se bore najveći svetski klubovi, poput Juventusa, Mančester sitija, Atletiko Madrida, Arsenala, Dortmunda...
Srpski fudbaler Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 28.12.2021
SPORT
Luka se vraća u zemlju svojih snova?
Mamadi Dumbuja - Sputnik Srbija, 1920, 28.12.2021
SPORT
Bivši legionar i vođa hunte žestoko zapretio: „U smrt kao i vojnici – ili trofej ili pare!“ /foto/
Haos na derbiju - Sputnik Srbija, 1920, 28.12.2021
SPORT
Vlast u klinču sa huliganima – objavljena imena dve „žrtve“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala