- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Komšić još nije mentalno izašao iz rata i tzv. Armije BiH

© Sputnik / Lola ĐorđevićMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2021
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je danas da predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić, ni nakon 26 godina, mentalno nije izašao iz rata i tzv. Armije BiH i poručio mu da „ratni film, sa sobom u glavnoj ulozi, u BiH neće gledati“.
Upitan da prokomentariše Komšićevu pretnju silom ako, kako kaže, vlasti Republike Srpske nastave ovako, Dodik je odgovorio: „Ako je to što Komšić govori najbolje što zna, obaveštavam ga da je rat završen i da je Republika Srpska dobila svoja prava Dejtonskim mirovnim sporazumom koja brani na miran i demokratski način“.

„Ako je željan još jednog ‘zlatnog ljiljana‘: preporučujem mu da se pridruži islamskim ratnicima po različitim ratištima. Ratni film sa sobom u glavnoj ulozi u BiH neće gledati, a ako nastavi da prijeti njime očekujem da i pravosuđe FBiH počne da radi svoj posao“, poručio je Dodik, prenosi RTRS.

Prethodno je predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić najavio je da će biti podnesena krivična prijava protiv odgovornih lica, nakon što je u Službenom glasniku Republike Srpske objavljen tekst Zakona o lekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske.
„Biće podnesena krivična prijava protiv odgovornih lica. Vlasti Republike Srpske očito ne mare za bilo kakva upozorenja iz međunarodne zajednice“, rekao je Komšić za Kliks.
Kako je naveo, sada je više nego ikad na potezu Tužilaštvo BiH.
„Ako se ovo nastavi, sutra će se isto desiti i sa Oružanim snagama BiH, sa pravosuđem, a kad se desi, tad će se morati odgovoriti silom“, rekao je Komšić.
Ako se ne odgovori, dodao je, to će značiti da se „pristalo na ono što nazivaju mirnom disolucijom“.
Željko Komšić  - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2021
REGION
Komšić komentarisao novogodišnje bilborde, pa spomenuo Dodika i Čovića
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 28.12.2021
REGION
Dodik: Srpska je posvećena primeni Ustava BiH, ali BiH je maligno obolela i nema šanse za uspeh
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala