- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Da li već živimo treći svetski rat | Svet sa Sputnjikom

© SputnikSlobodan Vladušić i Miloš Ković
Slobodan Vladušić i Miloš Ković - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2021
Pratite nas
Emisija „Svet sa Sputnjikom“, poslednja u ovoj godini, analizira novu realnost.
U eri potresa i velikih izazova svet se ubrzano kreće ka novoj realnosti, a dok strahuje da tenzije među velikim silama i regionalne krize ne upale iskru trećeg svetskog rata nije ni svestan da ga već preživljava – u ljudskoj svesti i duhovnosti.
Generacijama negovane vrednosti osipaju se preko noći, postajemo nemoćni ili ravnodušni prema rastućoj neravnopravnosti i socijalnoj nepravdi, cveta kultura poništavanja, umesto u stvarnom sve više živimo u metaverzumu, a nacionalni identitet se proglašava prevaziđenim.
Šta ćemo zateći kad se probudimo posle pandemije? Hoće li nas tehnologija, umesto u boljitak, odvesti u digitalni haos i distopiju? Može li trend deglobalizacije proći bez velike krize? Zašto besne bespoštedni kulturni i informacioni ratovi? Kuda nosi Srbiju vrtlog promena? Od čega strepimo, a čemu se nadamo u godini pred nama?
Ovo su neka od pitanja o kojima u emisiji „Svet sa Sputnjikom“, poslednjoj u godini na izmaku, govore književnik, profesor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Slobodan Vladušić i profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu Miloš Ković.
Da li već živimo treći svetski rat | Svet sa Sputnjikom
Emisija „Svet sa Sputnjikom“ bavi se gorućim temama iz širokog spektra društvenog i političkog života. Vodi je Tanja Trikić, a zajednički je realizuju Sputnjik i Radio Novosti. Emituje se sredom od 17.00.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala