- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Drama u Baru još traje: Muškarac preti eksplozivom, pozvao Dritana Abazovića da dođe /video/

© Foto : Bar na dlanu/fejsbuk/ustupljeno SputnjikuČovek preti da će se razneti eksplozivom u Baru
Čovek preti da će se razneti eksplozivom u Baru - Sputnik Srbija, 1920, 28.12.2021
Pratite nas
Barska policija evakuisala je deo Ulice Maršala Tita u Baru, zbog pretnje jedne osobe da će aktivirati eksploziv. Tim povodom se oglasio i ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Sergej Sekulović koji je rekao da ne može da prognozira kako će se rešiti situacija.
Sekulović je na vanrednoj pres konferenciji rekao da se nada najboljem ishodu.
“Ono što primarno treba da se uradi je razumevanje situacije i bez upotrebe sredstava prinude dođe do reakcije ove osobe. Poslate su jedinice koje treba tamo da budu, tamo su ljudi koji su kompetentni da se nose sa ovom situacijom”, kazao je Sekulović, preneli su podgorički mediji.
„Vijestima“ je iz Operativno-komunikacionog centra Uprave policije rečeno da je ta osoba prethodno poslovnicu jedne banke oblepila natpisom: „Vratite novac koji ste ukrali od radnika Primorke“.
Evakuisana je zgrada u kojoj se nalazi poslovnica i deo ulice. Na licu mesta je i vatrogasna jedinica. Kako javljaju crnogorski mediji, on je pozvao potpredsednika Vlade Dritana Abazovića da dođe. Na lice mesta stigla je i njegova rodbina.
Muškarac, koji se predstavio kao Edin Begzić, prethodno je dostavio medijima snimak sa Jutjuba, u kojem je pozvao predsednika i potpredsednika Vlade, kao i predsednika Skupštine Crne Gore, da pomognu u rešavanju situacije sa bankom, tvrdeći da je radnicima naneta višemilionska šteta.
© Foto : Bar na dlanu/Fejsbuk/Ustupljeno SputnjikuEvakuisan deo ulice u Baru zbog muškarca koji preti eksplozivom
Evakuisan deo ulice u Baru zbog muškarca koji preti eksplozivom - Sputnik Srbija, 1920, 28.12.2021
Evakuisan deo ulice u Baru zbog muškarca koji preti eksplozivom
Muškarac na snimku pokazuje deo improvizovanih naprava za koje tvrdi da su eksplozivne.
„Banku ću držati pod kontrolom sve dok banka radnicima ne isplati pare koje je ukrala, sa zakonom pripadajućom kamatom za sve vreme koje su čekali. Sa sobom ću imati masku za suzavac i dim, pancir, pištolj s mecima, Molotovljeve koktele i dve improvizovane eksplozivne naprave na daljinski okidač. Na improvizovanim napravama biće kesice sa ekserima ukoliko dođe do eksplozije“, naveo je on na snimku.
Poručio je vicepremijeru Dritanu Abazoviću da, ako bilo ko pošalje privatno obezbeđenje, vojsku ili policiju da „napadne radnike“, da će biti odgovorni za „haos koji nastane“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala