- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šok u finalu Kupa – Radnički nadigrao „drim tim“ sa Novog Beograda!

© REUTERS / GONZALO FUENTESSrbija – Italija, vaterpolo
Srbija – Italija, vaterpolo - Sputnik Srbija, 1920, 28.12.2021
Pratite nas
Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca osvojili su Kup Srbije, pošto su večeras u finalu pobedili Novi Beograd 11:9 (2:4, 4:1, 3:1, 2:3) na beogradskom bazenu „Milan Gale Muškatirović“.
Radnički je preokretom i dobrom odbranom napravio veliko iznenađenje pobedivši favorizovane Novobeograđane, za treći trofej Kupa u istoriji.
Ekipa trenera Vladimira Vujasinovića bolje je otvorila meč i povela sa 3:0 i delovalo je da će u nastavku imati rutinski posao.
Ipak, Radnički je uspeo da konsoliduje svoje redove i do poluvremena napravi preokret i povede sa 5:4, a publika na bazenu „Milan Gale Muškatirović“ uživala je u velikoj borbi.
Kragujevčani su igrali izuzetno agresivno u odbrani, Lazar Dobožanov blistao je na golu, a Novi Beograd nikako nije uspevao da pronađe pravi ritam u napadu, pa su izabranici trenera Uroša Stevanvića odlučujući period ušli sa tri gola prednosti (9:6).
Strahinja Rašović je sa dva gola vratio nadu Novom Beograd u poslednjoj deonici koji je uspeo da priđe samo na gol zaostatka (9:8), ali su Filip Janković i Josip Vrlić golovima u odsudnim trenucima rešili pitanje pobednika.
Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Marko Radulović i Filip Janković sa po tri gola, dok je kod Novobeograđana Strahinja Rašović postigao tri gola, a po dva puta su se u listu strelaca upisali Dušan Mandić i Viktor Rašović.
Pali Partizan i Zvezda – za trofej Kupa Srbije igraće Novi Beograd i Radnički!
Počinje vaterpolo spektakl u Beogradu – ko će osvojiti trofej?
Srbija je ponosna: Savić i Filipović najbolji na svetu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala