- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Milan Ružić: Handke me je nagovorio da pišem rukom | Sputnjik intervju

© SputnikMilan Ružić
Milan Ružić - Sputnik Srbija, 1920, 28.12.2021
Pratite nas
Gost Sputnjika je pisac Milan Ružić.
Handke me je naučio da koristim olovku i papir. Dao mi je jedno simpatično objašnjenje za to – koliko god zaradiš od prodaje knjige, to ti se isplati jer u stvari platiš samo olovku i svesku. A ovako plaćaš struju, popravljaš računar, padne ti sistem i to je potpuno neisplativo“.
Ovako se pisac Milan Ružić priseća razgovora sa nobelovcem Peterom Handkeom i dragocenih saveta koje je dobio od velikog književnika koga je imao prilike da upozna tokom Handkeove posete Andrićgradu u maju ove godine gde mu je uručena „Velika nagrada Ivo Andrić“.
S mladim razgovaramo o novom rukopisu koji uskoro treba da bude objavljen u jednoj poznatoj izdavačkoj kući, ali i o ekranizaciji njegovih priča iz prethodne knjige u vidu serije „Naše su samo reči“ i viđenju 2021. godine koja je na zalasku.
Emisiju vodi Maša Radović.
Sputnjik intervju Milan Ružić
Pogledajte i kako je izgledao boravak Petera Handkea u Andrićgradu i šta je ovaj nobelovac tom prilikom govorio za Sputnjik.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala