- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Imam u Francuskoj nazivao džihadiste herojima, vlasti zatvorile džamiju

CC0 / Pixabay / Imam
Imam - Sputnik Srbija, 1920, 28.12.2021
Pratite nas
Francuske vlasti zatvorile su džamiju u regionu Oaz zbog radikalnih propovedi imama tokom kojih je branio džihad. Džamija u gradu Buveu ostaće zatvorena šest meseci, saopštile su lokalne vlasti.
Vlasti regiona Oaz navode da je imam u propovedima džihadiste nazivao herojima i da je podsticao na mržnju i nasilje, javio je Indeks.

Pravni zastupnik džamije: Reči izvučene iz konteksta

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin je pre dve nedelje rekao da je pokrenut proces zatvaranja Velike džamije u Buveu, 100 kilometara severno od Pariza, jer je imam u propovedima „kritikovao hrišćane, homoseksualce i Jevreje“.
Pravni zastupnik udruženja koje vodi džamiju rekao je da su reči imama, koji se tek nedavno preobratio na islam, „izvučene iz konteksta“. Dodao je i da je ima suspendovan.
Ali, ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je muškarac za kojeg je džamija rekla da samo povremeno drži propovedi „u stvarnosti funkcionisao kao redovni imam“ i da je često branio „rigoroznu praksu islama“ i „njegovu superiornost u odnosu na zakone Republike“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala