- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vlast u klinču sa huliganima – objavljena imena dve „žrtve“

© Tanjug / Dimitrije GolHaos na derbiju
Haos na derbiju - Sputnik Srbija, 1920, 28.12.2021
Pratite nas
Francuska je po svemu sudeći rešila da stane na kraj huliganima koji su uzeli maha ove sezone u Ligi 1 i kupu. Lion i drugoligaš Pariz, čiji je meč prekinut zbog upada navijača na teren, izbačeni su iz najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u Francuskoj.
Utakmica koje je bila na programu 17. decembra prekinuta je na poluvremenu, pri rezultatu 1:1, a sve zbog divljanja huligana koji su prvi pobacali baklje na teren i tukli se na tribinama, da bi se haos preneo i na sam teren.
Nakon sastanka Disciplinske komisije Francuske, Fudbalski savez te zemlje doneo je odluku da izbaci Lion i Pariz iz kupa, dok je pristalicama „lavova sa Žerlana“ zabranjeno da idu na gostujuće mečeve. Klub je kažnjen i finansijski sa 52.000 evra.
S druge strane, Pariz koji je takođe završio svoju priču u Kupu Francuske kažnjen je sa 10.000 evra i neće imati priliku da igra na svom terenu u narednih pet susreta.
Podsetimo, huligani divljaju od početka sezone u Francuskoj i niko trenutno ne može da im stane na put, a potvrda za to su brojni prekinuti mečevi, od kojih je pre ovog između Liona i Pariza, prekinut dvoboj Liona i Marseja, kada su pristalice kluba sa Žerlana u prvom minutu plastičnom flašom u glavu pogodile zvezdu Olimpik Marseja Dimitrija Pajea koji nije bio u stanju da nastavi utakmicu .
Pomenute kazne ukazuju na to da je Francuska svesna sa kakvim se problemom susrela, kao i da je navijačko bezumlje uzelo maha i da mu se po kratkom postupku mora stati na put, inače lako može da se dogodi da se stvari dodatno otmu kontroli i da bude čak i žrtava.
Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 28.12.2021
SPORT
Pravila nisu ista za sve: Ronaldov jeziv start prošao bez crvenog kartona /video/
Sergej Milinković-Savić - Sputnik Srbija, 1920, 28.12.2021
SPORT
Srbin optužen da je arogantan, vrbuju ga „sveci“ i „đavoli“, a reči njegovog oca su iznenađujuće
Selektor Rusije Stanislav Čerčesov - Sputnik Srbija, 1920, 28.12.2021
SPORT
Rus ogolio današnjicu – vraćanjem u daleku prošlost: „Kada sam vam pričao pametne stvari...“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala