Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Bocan–Harčenko uručio medalju „Rosteha“ Stefanoviću

© Foto : Ministarstvo odbraneAmbasador Bocan–Harčenko uručio medalju „Rosteha“ ministru Stefanoviću
Ambasador Bocan–Harčenko uručio medalju „Rosteha“ ministru Stefanoviću - Sputnik Srbija, 1920, 28.12.2021
Pratite nas
Ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko uručio je danas medalju ruske državne korporacije „Rosteh“ potpredsedniku Vlade i ministru odbrane dr Nebojši Stefanoviću za veliki lični doprinos razvoju rusko-srpske vojnotehničke saradnje.
Ambasador je istakao da mu je čast što je imao priliku da uruči odlikovanje ministru Stefanoviću.
"Ovo odlikovanje vi zaista zaslužujete, jer smo od kako ste ministar odbrane napravili više koraka i ostvarili napredak u razvoju naše vojno-vojne i posebno vojnotehničke saradnje", rekao je ambasador Bocan-Harčenko.
Stefanović se zahvalio ruskom ambasadoru i direktoru ruske državne kompanije “Rosteh” Aleksandru Vosmirku na ukazanoj časti i ovom posebnom priznanju.
© Foto : Ministarstvo odbraneMedalju „Rosteha“ koje je uručena ministru Stefanoviću
Medalju „Rosteha“ koje je uručena ministru Stefanoviću - Sputnik Srbija, 1920, 28.12.2021
Medalju „Rosteha“ koje je uručena ministru Stefanoviću
"Ova medalja za mene je još jedna potvrda snažnog rusko-srpskog prijateljstva i simbol naše uspešne vojnotehničke i drugih oblika saradnje. Drago mi je da sam makar malim delom, pored predsednika Vučića, mogao da doprinesem da ona napreduje. Svi sistemi iz Ruske Federacije, koji su stigli u ovoj i koji će stizati u narednim godinama, potvrđuju i bliskost naših odnosa, ali i pokazuju da se naša vojska osavremenjuje", istakao je ministar Stefanović.

On se ovom prilikom zahvalio i ambasadoru na pomoći da protivoklopni sistemi „Kornet“, kao što su se predsednik Vučić i predsednik Putin dogovorili, stignu pre Nove godine u Srbiju.
"To je za nas veoma značajno i ti sistemi će pomoći da naša vojska unapredi svoje sposobnosti. I zaista mi je drago da vidim da sve ono što smo dogovarali u smislu vojnotehničke saradnje ide predviđenom dinamikom i planom, što je veoma važno i za naše vojnike, ali i uopšte za Srbiju. Velika mi je čast i još jednom hvala na dodeljenom priznanju", rekao je ministar Stefanović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala