- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Vučić na putu Novi Pazar–Tutin: Radovi gotovi do juna

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić  - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na rekonstrukciji puta Novi Pazar Tutin i tom prilikom rekao da bi put trebalo da bude završen do juna naredne godine.
Predsednik je pitao predstavnike turske kompanije „Tašjapi“ da li će biti završena rekonstrukcija do juna i dobio potvrdan odgovor.
Vučić je primetio da su u tom kraju dosta loši putevi i da mora više da se radi na njihovoj obnovi.
äSvuda su putevi loši, išao sam sad do Sopoćana, gde je isto loš put, sve krpa do zakrpe... Sad smo to rešili i uradićemo sve od Majdana, svih pet kilometara“, naveo je on.
Predsednik je dodao da bi trebalo uraditi i put prema administrativnom prelazu Brnjak, kao i put do Zubinog Potoka na KiM.
Predsednik je radove obišao zajedno sa ministrom građevinstva Tomislavom Momirovićem, direktorom Puteva Srbije Zoranom Drobnjakom i bivšim ministrom Rasimom Ljajićem.
Vučić je rekao da će država pronaći nekog velikog investitora za Novi Pazar, koji će onda imati više sredstava da sam ulaže u puteve i dodao da će Novi Pazar morati da razvija industrijsku zonu.
Dodao je da svaki investitor traži dobru infrastrukturu kada planira svoju investiciju i ponovio da će za četiri godine biti izgrađen auto-put od Požege do Duge Poljane.
Predsednik je istakao da će se raditi i obilaznica oko Novog Pazara i da je i njemu danas trebalo oko 20 minuta da prođe kroz centar grada.
Kako je rekao, već se radi projekat za brzu saobraćajnicu Kraljevo–Ušće–Raška–Novi Pazar.
Radimo ovde kompletnu infrastrukturu, dodao je Vučić i naveo da će se raditi i put od Ribarića do Novog Pazara, zatim da se već gradi novi gasovod Aleksandrovac – Tutin i drugo.
U razgovoru sa ambasadorom Turske u Srbiji Hamijem Aksojem i drugim predstavnicima Turske u Srbiji, Vučić je istakao da su turski investitori veoma značajni za siromašne opštine na jugu, ali i u zapadnoj Srbiji.
Vučić je pitao ambasadora da li su uspeli u Turskoj da se izbore sa inflacijom i čestitao im na uspehu u prevazilaženju tog problema, zamolio ga da prenese pozdrave predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, kao i njegovu želju da se što pre vide
Predsedniku je rečno da bi 18. januara trebalo da bude održan Visoki savet za saradnju Srbije i Turske.
Podsetio je da turska firma „Tašjapi“ radi i na gradnji deonice kao Sarajavu od Kuzmina do Sremske Rače, u okviru koje se gradi i novi most na Savi, prenosi Tanjug.
„Ovde je više urađeno nego što sam očekivao, dok je na deonici Kuzmin Sremska - Rača urađeno manje“, dodao je Vučić.
Srećan rad vam želim i mnogo uspeha u Novog godini, poručio je predsednik radnicima na gradilištu.
Novi Pazar – Tutin je državni put drugog A reda u dužini od 20,5 kilometara. Vrednost ugovora 24 miliona evra. Radovi su počeli u junu 2020, a ugovoreni rok je 24 meseca. Glavni izvođač radova je turska kompanija „Tašjapi“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala