Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Hapšenja širom Srbije zbog poreske utaje i pranja novca

Pratite nas
U akciji Poreske policije, Ministarstva unutrašnjih poslova i Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, podnete su krivične prijave protiv više osoba zbog sumnje da su izvršili krivična dela poresku utaju i pranje novca.
U saopštenju poreske uprave navodi se da su uhapšena dva vlasnika privrednih subjekata iz Užica i Česterega i još šest osoba iz Novog Sada, Zvečana, Užica i Temerina.
Sumnja se da su oni, u saučesništvu, počinili utaju poreza i tako oštetili budžet Republike Srbije u iznosu od preko 25 miliona dinara, a pranjem novca sebi su pribavili protivpravnu imovinska korist u iznosu od preko 61 milion dinara.
U saopštenju se navodi da je u periodu od 7. marta 2018. godine do 16. decembra 2019. godine, vlasnik privrednog subjekta iz Užica, uz pomaganje odgovornog lica drugog privrednog subjekta koji je ispostavljao lažne fakture za navodno isporučenu robu, neosnovano iskoristio prethodni PDV iskazan u podnetim poreskim prijavama.
Tri osumnjičena lica su uhapšena, a jednom od njih određena je mera zadržavanja do 48 sati, dok se četiri osumnjičena lica već nalaze u pritvoru povodom ranije podnete krivične prijave koju je podnela Poreska policija, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala