- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska fregata „Admiral Čabanjenko“ uskoro snažnija za 32 krstareće rakete

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaVeliki protivpodmornički brod „Admiral Čabanenko“
Veliki protivpodmornički brod „Admiral Čabanenko“  - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2021
Pratite nas
Fregata „Admiral Čabanenko“ će dobiti 32 krstareće rakete, što je osam raketa više nego što ih ima fregata „Maršal Šapošnjikov“, saopštio je Sputnjiku izvor iz brodogradilišta.

„Fregata ‘Admiral Čabanenko’ će dobiti modernizovano raketno naoružanje. Umesto dva lansera ‘Uran’, kao što je na ‘Maršalu Šapošnjikov’, na brodu će biti instalirana četiri takva lansera sa ukupno 16 krstarećih raketa H-35. Pored toga, fregata će dobiti i jedinstveni vertikalni lanser sa 16 krstarećih raketa ‘Kalibar’, ‘Oniks’ ili ‘Cirkon’. ‘Admiral Čabanenko’ može da ponese ukupno 32 krstareće rakete“, naveo je sagovornik.

On je dodao, da će brod biti naoružan morskim protivavionskim raketnim kompleksima „Pancir-M“ i novim radarima i drugom radio-elektronskom i radio-tehničkom opremom.
Plan je da testiranja modernizovanog broda počnu u četvrtom kvartalu 2022. godine.
„Admiral Čabanenko“ je porinut u decembru 1992. godine, a Severnoj floti se pridružio u januaru 1999. godine. Na remontu je od 2014. godine. Brod je modernizovan u fabrici „Zvezda“ na Dalekom istoku, a predviđen je za rešavanje zadataka borbe protiv podvodnih i nadvodnih snaga protivnika.
U Rusiji je u toku program proizvodnje fregata na bazi velikih protivbrodskih brodova projekta 1155 i 1155.1. U naoružanju glavne fregate „Maršal Šapošnjikov“ se nalazi 24 krstarećih raketa, a trenutno se remontuje i brod „Admiral Vinogradov“.
Novi ruski protivbrodski raketni kompleks „Otvet“ - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2021
VOJSKA I NAORUŽANJE
Novi ruski protivbrodski raketni kompleks: „Otvet“ se pokazao na delu u Japanskom moru /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala