- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Egzodus u Madridu, ali Srbin ima odrešene ruke

© AFP 2023 / OSCAR DEL POZOLuka Jović
Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2021
Pratite nas
Real Madrid rešio je da se u januarskom prelaznom roku oslobodi velikog broja fudbalera, a među njima može i ne mora da bude Luka Jović. Kraljevski klub želi da rastereti budžet za plate, pa je egzodus zvezda neminovan ove zime.
Kako prenose mediji u Španiji, Real ne želi da produži ugovore sa svoje dve velike zvezde Garetom Bejlom i Iskom, dok je specifična situacija i sa Marselom.
Brazilcu koji je svojevremeno bio nezamenljiv u belom dresu ugovor ističe u junu i klub mu neće praviti problem da već sada razmatra ponude interesenata.
Što se Luke Jovića tiče koji je odličnim partijama u poslednje vreme počeo da se nameće treneru Karlu Ančelotiju, on može da bira. Real je otvoren za pregovore sa drugim klubovima koji su zainteresovani za Jovića, Marijana Dijaza i Edena Azara, ali su oni u planovima Italijana.
Pre dve godine je identična situacija bila sa Alvarom Odriazolom i Martinom Edegardom koji su napustili „Santijago Bernabeu“.
Ipak, Luka Jović koji je maksimalno iskoristio kratko odsustvo prve zvezde Karima Benzeme, kada je protiv Real Sosijeada ušao u igru sa klupe i postigao gol i asistirao u trijumfu 2:0, može mirne glave da donese odluku da li želi da promeni sredinu zarad jače minutaže, ili da ostane i da se bori za svoje mesto u najtrofejnijem klubu sveta.
Dvadesetčetvorogodišnji reprezentativac Srbije upisao je ove sezone u Primeri deset utakmica, postigao je pogodak i imao dve asistencije.
Ipak, trener Ančeloti ga je u nekoliko navrata javno hvalio zbog toga što igra u oba smera, što se troši na defanzivne zadatke, a kasnije stiže da se nađe pred protivničkim golom što je njegov glavni zadatak.
Fudbaleri Mančester sitija slave gol Fila Fodena koji im je doneo pobedu nad Dortmundom - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2021
SPORT
Mreže su pucale – 22 gola na četiri utakmice! /video/
Aleksandar Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2021
SPORT
Očarao Izrael, a sada i Tursku – majstorska peta iz Niša! /video/
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2021
SPORT
Legendarni Nemac savetovao Srbina oko kojeg se otima cela Evropa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala