- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Potpuni haos u Engleskoj: „Ludilo, kao da razgovaramo sa zidom“

© AP Photo / Adam DavyVirus korona u Premijer ligi
Virus korona u Premijer ligi - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2021
Pratite nas
Potpuni haos je zavladao u engleskom fudbalu – igrači se razboljevaju, utakmice se ipak nastavljaju, nadležni odbijaju da promene ranije zacrtane planove, a treneri besne iz nemoći i straha za zdravlje svojih fudbalera.
Rukovodstvo Premijer lige je uprkos tome što je novi talas virusa korona žestoko zapljusnuo učesnike takmičenja odlučilo da će se sve nastaviti prema prethodnim planovima, što je žestoko razbesnelo trenere.
Din Smit, šef stručnog štaba Noriča, u neverici je primio informaciju da će njegovi igrači morati da igraju protiv Arsenala.
„Praznični raspored je i inače težak, ali je sada nemoguće tražiti od igrača da igraju dva puta u 48 sati. Ne znam kako ćemo to da izvedemo“, naveo je Smit.
On je istakao bojazan u ugrožavanje zdravlja igrača.
„Mi sada moramo igrače koji su u fazi oporavka da nateramo da ubrzaju proces rehabilitacije, a samim time rizikujemo njihovo zdravlje. Totalno je ludilo igrati dve utakmice u 48 sati u ovakvim uslovima. Svi timovi su oslabljeni zbog virusa i to dovodi u pitanje integritet i regularnost takmičenja“, istakao je Smit.
Trener je zatim izneo šokantan podatak.
„Ovde se igra sa zdravljem igrača, nama je na prethodnoj utakmici 90 minuta na terenu proveo igrač sa temperaturom od 38,4. To nije normalno“, istakao je Smit.
Ralf Rangnik, odnedavno trener Mančester junajteda, apelovao je da se u Premijer ligu vrati pet izmena, a sa time se saglasio i njegov kolega iz Čelsija Tomas Tuhel.
„Tih pet izmena je uvedeno i ranije kako bi se igrači zaštitili tokom perioda kada se pojavila pandemija. Situacija je vrlo ozbiljna, zahtevna i izazovna, ako žele da nastavimo da igramo moraju da vrate pet izmena“, istakao je Tuhel.
Antonio Konte se nedavno vratio u Englesku, seo je na klupu Totenhema i otvoreno je govorio o nedavnom sastanku sa rukovodstvom lige.
„Izgledalo je kao da razgovaramo sa zidom. Kad imate zid pred sobom, možete da pitate šta god poželite, ali je sve uzalud jer je odluka već doneta. Oni su odlučili da se sezona nastavi i na nama je da se nosimo sa tim najbolje što možemo“, istakao je Konte.
Menadžer Liverpula Jirgen Klop - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2021
SPORT
„Hevi metal“ Nemac zavodi red u Engleskoj: „Znate, imali ste 13 pozitivnih na koronu...“
Branislav Ivanović - Sputnik Srbija, 1920, 25.12.2021
SPORT
Rekorder Srbije „vicešampion“ liste specijalizovanog fudbalskog sajta
Maskota Fudbalskog kluba Lids pozira sa kovid propusnicom pred meč engleske Premijer lige - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2021
SPORT
Nema kraja problemima u Engleskoj – korona „pokosila“ premijerligaše
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala