- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Objavljena animacija budućeg velikog mosta na Dunavu na zaobilaznici oko Novog Sada /video/

Pratite nas
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević objavio je na Fejsbuku video snimak koji prikazuje izgled budućeg mosta u gradu, u nastavku Bulevara Evrope. Radi se o predlogu konstrukcije sa tri pilona, odnosno most će pripadati grupi objekata niskogradnje kojoj pripada i „Most slobode“, na koji će novi most ličiti, pišu novosadski mediji.
Animaciju je napravila kineska kompanija CRBC (China road and bridge corporation) i projekat se naziva „obilaznica oko Novog Sada sa mostom preko Dunava“. Sastoji se od glavnog puta na vijaduktu koji ima šest rampi za spajanje sa okolnim saobraćajnicama u tom delu Telepa, Adamovićevog naselja i Limana. Navodi se i da na trasi postoji pet saobraćajnih petlji.
Dužina glavnog puta na vijaduktu je 1.387 metara, što je saobraćajnica u nastavku Bulevara Evrope i počinje prema urbanističkim planovima kod Zonedove zgrade, tj. ukrštanju bulevara sa ulicama Milutina Bojića i Teodora Pavlovića. Vijadukt će biti na visini četvrtog do šestog sprata.
U videu se kaže i da će most preko Dunava biti dug 880 metara, a da će biti širok 29,4 metra sa po dve saobraćajne trake u oba pravca i obostranim pešačkim i biciklističkim stazama.
„Stanovnici zapadnog dela grada izgradnjom mosta dobiće nove mogućnosti i pogodnosti pri putovanju. Takođe, on će postati simbol sporta i turizma, kao i novo obeležje Novog Sada“, zaključuje se u videu.
Gradonačelnik Vučević je uz novu animaciju mosta naveo da će on biti ne samo arhitektonski biser i moderni simbol srpske Atine, već će njegova uloga doprineti redefinisanju načina na koji će Novi Sad i njegovi stanovnici živeti i funkcionisati narednih decenija, „pretvarajući sremsku stranu grada u glavnu rezidencijalnu oblast sa izuzetnom perspektivom, dok će bačka strana ostati onaj 'stari' Novi Sad, ali i privredno-industrijski ambijent“.
„Most će se svojim dizajnom i belom bojom potpuno uklopiti u postojeće okruženje i biće vizuelno spektakularan. Novosađani, za samo deceniju i po naš grad će se izmeniti kao što se nije promenio zadnjih 50 godina, našoj deci ostavićemo jedan bolji, funkcionalniji i razvijeni grad, ostavićemo im jedan Novi Sad koji će zaista biti državni i regionalni centar, mesto izazova, uspeha i napretka. Za takav Novi Sad se borimo bez predaha i predaje. Velike stvari su pred svima nama“, naveo je Vučević.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala