- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kadirov: Odavno bih rešio problem Ukrajine - priključio bih je Rusiji

© Sputnik / Said Carnaev / Uđi u bazu fotografijaRamzan Kadirov
Ramzan Kadirov - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2021
Pratite nas
Lider Čečenije Ramzan Kadirov siguran je da predsednik Rusije Vladimir Putin neće dozvoliti zapadnim državama da otvore svoje vojne baze u Ukrajini.

"Kijev će za Zapad biti mesto gde će moći da rasporedi svoje vojne baze i diktira svoje uslove našoj državi. Siguran sam da naš predsednik to neće dozvoliti. Mi smo pešadija koja je spremna da bez problema izvrši postavljene zadatke", rekao je Kadirov na godišnjoj konferenciji za štampu.

On je naglasio da Kijev vodi antirusku politiku.
"Ukrajinsko problematično pitanje čak nije nivo predsednika, već moj. Da meni narede, ja bih to odavno rešio. Ili bi Ukrajini pridružio Čečeniji ili bih je odavno zauzeo. Rešio bih problem. Ipak, postoje državni normativno-pravni sporazumi koji ne predviđaju takva rešenja. Međutim, ja sam siguran da, ako gospodin Zelenski i njegov tim nastave ovako da se ponašaju Ukrajina će se priključiti našoj državi", dodao je Kadirov, naglasivši da izražava svoje lično mišljenje.
Kijev i zapadne države u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog intenziviranja „agresivnih dejstava“ Rusije u blizini granica Ukrajine. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Rusija premešta trupe unutar svoje teritorije i po sopstvenom nahođenju. Prema njegovim rečima, to nikome ne preti i ne treba nikoga da brine. Moskva je više puta izražavala zabrinutost zbog povećavanja snaga NATO-a u Evropi. Kremlj je isticao da Rusija ni za koga ne predstavlja pretnju, ali da neće zanemarivati dejstva koja su potencijalno opasna po njene interese. U Rusiji su ove optužbe u više navrata demantovane, ističući da se uglavnom koriste kao izgovor za dovođenje više snaga i tehnike NATO-a na granice zemlje.
Ramzan Kadirov - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2021
RUSIJA
Kadirov postavio ultimatum Erdoganu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala