- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Jedan od najopasnijih zločinaca, ubica silovatelja i pedofila, umreće u „staklenoj“ samici

© AFP 2023 / PHILIPPE DESMAZESStražar u zatvoru
Stražar u zatvoru - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2021
Pratite nas
Robert Modsli, jedan od najopasnijih serijskih ubica u Velikoj Britaniji, umreće u podzemnoj ćeliji nakon što je odbijena njegova poslednja molba da živi zajedno s drugim zatvorenicima.
Trenutno se nalazi u „privatnoj“ ćeliji u podrumu zatvora gde će zapravo i ostati do smrti. Takva odluka je doneta jer sud smatra da je suviše opasan za ostale zatvorenike i čuvare.
„Odbili su ga prošlog meseca, ali on se žalio na tu odluku jer je želeo da provede Božić u prisustvu drugih ljudi. Ipak, odgovorili su da je to poslednji put da mu je rečeno ne“, prenosi „Dejli mejl“ izjavu zatvorskog izvora datu za štampano izdanje „Dejli stara“.

Ubijao pedofile i silovatelje

Robert Modsli će ostatak zatvorskih dana provesti u ćeliji veličine 5,5 x 4,5 metara, koja je posebno za njega napravljena još 1983. godine. Zaštićena je neprobojnim staklom i u njoj svakog dana provodi 23 sata.
Kao 21-godišnjak ubio je Džona Farela koji je bio silovatelj a on mu je zapravo prvo pokazao slike dece koju je seksualno zlostavljao. Predao se policiji, ali je proglašen nesposobnim za suđenje i poslat je u bolnicu „Brodmur“.
Prvih nekoliko godina iza zatvorskih rešetaka nije pravio nikakve probleme. A onda su se on i njegov cimer u zatvoru Dejvid Džizmen zatvorili u ćeliju sa zlostavljačem dece Dejvidom Francisom koga su mučili do smrti pre nego što su njegovo telo obesili da ga vide zatvorski čuvari. Modsli je tada osuđen za ubistvo iz nehata.

Lažno optužen da je pojeo mozak zatvorenika

Modsli je 1978. godine zadavio i izbo Salnija Darvuda, koji je u zatvoru bio zbog ubistva žene. Sakrio je Darvudovo telo ispod kreveta pre nego što se ušunjao u ćeliju pedofila Bila Robertsa, koji je seksualno zlostavljao sedmogodišnju devojčicu. Njega je ubo, isekao mu lobanju i razbio mu glavu o zid, preneo je „Notingem post“.
Lažno je optužen da mu je pojeo mozak.
Posle ovog ubistva je osuđen na doživotni zatvor uz preporuku da nikada ne bude pušten.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala