- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Predstavnici američke administracije navijaju za Bošnjake

© Sputnik / Olivera IkodinovićMilorad Dodik u Moskvi
Milorad Dodik u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2021
Pratite nas
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da predstavnici američke administracije nepotrebno navijaju za bošnjački narod u BiH, pokušavajući da nametnu rešenja za aktuelnu krizu.
Komentarišući izjavu američkog ambasadora u BiH Erika Nelsona da su moguće sankcije za one koji podrivaju stabilnost na zapadnom Balkanu, Dodik je rekao da je kriminal i korupcija sumnjiv izgovor za eliminaciju političara koji ne pristaju na američku verziju BiH.
Dodik je podsetio da je nedavno u BiH boravio pomoćnik ministra finansija SAD koji se sastao sa ministrom bezbednosti u Savetu ministara Selmom Cikotićem, protiv kog je nepunih mesec dana ranije podignuta optužnica za visoku korupciju.
Najavu sankcija za političare koji ne pristaju na takav koncept vidi kao pritisak i pokušaj njihovog slamanja.
"Oni navijaju samo za jedan narod u BiH - bošnjački i to su koncepcije koje ne doprinose dodatnoj stabilizaciji. Ovde se više radi o pokušaju da se slome svi oni koji nisu za koncepcije sa strane, a najbolje se to oslikava u nelogičnostima koji idu za tim da ne mogu da objasne da od tri konstitutivna naroda dva imaju primedbe na sadašnje stanje u BiH. A i Bošnjaci su nezadovoljni, možda čak i više nego Srbi i Hrvati zajedno, ali očekuju da će im intervencionizam međunarodne zajednice dati na tacni ono što žele, a to se neće desiti", rekao je Dodik.
On je dodao da svi koji odlaze iz BiH žele da ostave pečat, kao što je to Valentin Incko uradio, pa tako i sam Nelson, prenosi RTRS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala