- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Ruski neurolog poklonio papi knjigu o lečenju bolesti leđa

© AP Photo / Alessandra TarantinoPapa Franja
Papa Franja - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2021
Pratite nas
Poznati ruski neurolog Džalaludin Saidbegov, koji je nekoliko godina radio na Rimskom univerzitetu „Sapijenca“, poklonio je papi Franji svoju knjigu „Ako bole leđa“ tokom tradicionalne posete Vatikanu.

„Naš kratak sastanak se dogodio u sali Pavla VI kada je papa Franja sišao sa prestola i pozdravio neke učesnike. Uspeo sam da sa njim razgovaram o važnosti lečenja bolesti kičme i zglobova, od kojih i on pati. Treba reći da je papa bio zainteresovan za taj problem i nadam se da je pročitao moj rad u kome se navode konkretne preporuke za lekare i pacijente“, rekao je Saidbegov.

Knjiga „Ako bole leđa“ je rezultat četrdesetogodišnjeg rada Saidbegova. On u knjizi govori o metodi neinvazivne ekspozicije kičme i zglobova, pomoću koje se bez hirurške intervencije i primene lekova normalizuje biomehanika kičme i leče teške bolesti, uključujući i diskus herniju.
Knjiga je izdata u Rusiji krajem 2019. godine, a nedavno je prevedena na engleski i italijanski jezik.
Ranije je objavljeno da je ruska operska pevačica Svetlana Kasjan snimila u čast 85. rođendana pape Franje album sa pesmama na raznim jezicima. Pevačica je navela da je papa već dobio disk i link na kome se nalaze pesme.
Papa Franja i poglavar grčke pravoslavne crkve Jeronimos  - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2021
DRUŠTVO
Šta je pozadina istorijske poruke pape koja se do sada nije čula iz Vatikana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala