- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rojters: Berlin sumnja da Rusija namerava da napadne Ukrajinu

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaRuska i nemačka zastava na automobilu predsednika Rusija
Ruska i nemačka zastava na automobilu predsednika Rusija - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2021
Pratite nas
Vlasti Nemačke ne dele mišljenje SAD da Rusija sprema invaziju na Ukrajinu, javlja Rojters, pozivajući se na neimenovane izvore u nemačkoj vladi.
„Berlin više nego Vašington sumnja da Rusija zaista želi da napadne Ukrajinu i zainteresovan je za smanjenje tenzija“, navode sagovornici agencije.
Kako su naglasili sagovornici agencije, Berlin je zainteresovan za sniženje napetosti. Pored toga, izvori su naglasili da je cilj Nemačke hitan sastavak razgovora u normandijskom formatu.
Rojters javlja da su se spoljnopolitički savetnik nemačkog kancelara Olafa Šolca Jens Plotner i zamenik rukovodioca administracije ruskog predsednika Dmitrij Kozak tokom telefonskog razgovora koji je održan u četvrtak dogovorili da se sretnu početkom januara gde će razgovarati o situaciji u Ukrajini.
Zapadni mediji već duže vreme najavljuju, navodnu, invaziju Rusije na Ukrajinu, što je Moskva više puta negirala, naglašavajući da nikome ne preti i niti planira da nekoga napada. U Ministarstvu spoljnih poslova Rusije su ranije izjavili da su slične optužbe na račun Moskve i izjave o spremnosti da se pomogne Kijevu da se zaštiti, ujedno i smešne i opasne.
Kremlj, Moskva - Sputnik Srbija, 1920, 25.12.2021
RUSIJA
Kremlj: Rusija nikada nije napadala prva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala