- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Muškarac na Božić upao u Vindzor sa samostrelom

© REUTERSVindzor
Vindzor - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2021
Pratite nas
Naoružani muškarac koji je na Božić uhapšen na posedu koja pripada zamku Vindzor, u kojem je boravila britanska kraljica Elizabeta Druga sa drugim članovima kraljevske porodice, kod sebe je imao samostrel, navode britanski mediji.
Britanski „San“ i „Dejli mejl“ izveštavaju da izvori ukazuju da je muškarac bio naoružan samostrelom i da je koristio merdevine od užadi da se popne na metalnu ogradu, ali policija je odbila da otkrije šta je tačno nosio.
Britanska policija saopštila je danas da je uhapsila 19-godišnjeg muškaraca iz Suthemptona zbog ugrožavanja bezbednosti na imanju zamka Vindzor, gde kraljica Elizabeta provodi Božić.
„Muškarac je uhapšen zbog sumnje da je unutar zaštićene lokacije i posedovanja ofanzivnog oružja. On je u ovom trenutku u pritvoru“, saopštila je načelnica policije doline Temze Rebeka Mirs, preneo je Rojters.
Ona je naglasila da su bezbednosne procedure pokrenute u trenutku kada je čovek stupio na posed i da nije ušao ni u jedan objekat, a da su o incidentu obavešteni članovi kraljevske porodice koji slave Božić u Vindzoru, dok policija insistira da je istraga u toku i da „nema nikakve dodatne opasnosti“.
Kraljica Elizabeta provodi Božić u Vindzoru, pošto je odlučila da ne ostane u Sandringemu, kraljevskom imanju u istočnoj Engleskoj, kao što je to obično činila prethodnih godina za praznike.
Britanski mediji ističu da je do hapšenja došlo u trenutku kada je kraljica dočekivala najstarijeg i najmlađeg sina Čarlsa i Edvarda sa porodicama pre božićne službe u kapeli Svetog Đorđa.
Reč je o petom upadu nepoznatih lica na kraljičino imanje u Vindzoru ove godine, navodi „Dejli mejl“.
Dejvid Ejms - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2021
SVET
Policija: Ubistvo britanskog poslanika teroristički napad
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala