- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Kovačević: Srbija uplatila Nikšiću dva miliona eura

Nikšić - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2021
Pratite nas
Opštinska kasa Nikšića bogatija je za dva miliona eura, zahvaljujući pomoći grada Beograda i Srbije. To je na vanrednoj konferenciji za novinare kazao prvi čovjek opštine, Marko Kovačević.
Tim novcem će biti finansirano više projekata, a sporazum Beograda i Nikšića je dogovoren tokom razgovora koje su Kovačević i jedan od lidera Demokratskog fronta, Andrija Mandić, imali sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i gradonačelnikom Beograda, Zoranom Radojičićem.
„Tu ima više projekata, ali najznačajniji su rekonstrukcija ‘Široke ulice’ u Dragovoj Luci, kao i rekonstrukcija Ulice Živka Nikolića. Takođe, imamo i program podrške kulturi i sportu, gdje će jedna od značajnijih stvari biti renoviranje fiskulturne sale u Osnovnoj školi ‘Dušan Bojović’ u Župi“, kazao je Kovačević.
Pare će takođe biti opredijeljena za podizanje tehničke osposobljenosti Komunalnog preduzeća i Službe zaštite i spasavanja, za projekte koje kandiduju, kao i za subvencije investitorima koji budu dolazili u Nikšić,.
Kovačević je ocijenio da je ovo značajna investicija za Nikšić.
„Ovo je izuzetno značajna stvar za naš grad, i pokazuje koliko je Nikšić uvažen. Ovim smo ispunili i naše obećanje da ćemo naše političke veze koje imamo u regionu iskoristiti na dobrobit našeg grada i sugrađana. Projekti koji budu finansirani iz ove podrške biće na korist svih građana“, poručio je Kovačević.
Svi projekti treba da budu realizovani naredne, a pomenuta pomoć, prema riječima Kovačevića, uliva sigurnost kada je u pitanju naredna godina, posebno imajući u vidu da je najavljeno smanjenje planiranih sredstava iz Egalizacionog fonda.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala