- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Američki mediji: Svojim neiskustom Zelenski može da izazove pravi rat u Donbasu

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Uđi u bazu fotografijaVladimir Zelenski
Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2021
Pratite nas
Odsustvo odgovarajućeg liderskog iskustva predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog može da dovede do pravog oružanog sukoba u Donbas, piše „Njujork tajms“.
„U svetu se sve više povećava zabrinutost zbog neiskustva Zelenskog i njegovog okruženja koje može da dovede do užasnih posledice, pritom ne samo po njegovu zemlju. Svaki neoprezan korak može da dovede do rata koji bi mogao ozbiljno da pogorša odnose Rusije i SAD“, piše novinar Endrju Kramer.
On navodi da je Zelenski okružio sebe predstavnicima šou biznisa koji su mu odani, umesto stručnjacima koji razumeju unutrašnju i spoljnu politiku Kijeva.
Prema rečima Kramera, administracija ukrajinskog lidera je možda prva u istoriji koja je došla na vlast u takvim razmerama direktno iz sveta šou biznisa.

„Pre nego što je postao političar, Zelenski je bio televizijski glumac i komičar. Postavio je na ključne pozicije ljude iz svoje branše, čak ih je postavio na čelo Saveta bezbednosti Ukrajine“, podseća novinar.

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin je na konferenciji za štampu izjavio da se stiče utisak da se u Ukrajini spremaju za treću vojnu operaciju i da unapred upozoravaju Moskvu da se ne meša, inače će uslediti nove sankcije. Kako je istakao, to je prva opcija na koju Rusija mora da reaguje, dok je druga opcija stvaranje Antirusije u Ukrajini, uz dopremanje oružja i ispiranje mozgova stanovništvu.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2019
Putin posavetovao Zelenskog kako da bude dobar državnik
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala