- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Američki diplomata smislio način kako da se ucenjuje Rusija

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaAmerička zastava
Američka zastava - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2021
Pratite nas
SAD i zapadne zemlje moraju odmah da uvedu sankcije Rusiji kako bi sprečile njene „iznuđivačke zahteve“ i naterale je na ustupke, napisao je bivši specijalni izaslanik Stejt departmenta za Ukrajinu Kurt Volker u članku na sajtu Centra za analizu evropske politike.
Do sada su, kako je rekao, Vašington i njegovi saveznici uveli ekonomska ograničenja Moskvi tek nakon što bi „učinila nešto loše“.
„Trend bi trebalo da se promeni – Zapad treba da uvede nove sankcije odmah i pristane da ih ukine samo ako Rusija odustane od vojne eskalacije“, rekao je Volker.
Američki diplomata smatra da će to pomoći da se spreči „agresija“ na Ukrajinu. On, međutim, nije precizirao na koji način ruska strana preti Kijevu.
Zapadni mediji već duže vreme najavljuju, navodnu, invaziju Rusije na Ukrajinu, što je Moskva više puta negirala, naglašavajući da nikome ne preti i niti planira da nekoga napada. U Ministarstvu spoljnih poslova Rusije su ranije izjavili da su slične optužbe na račun Moskve i izjave o spremnosti da se pomogne Kijevu da se zaštiti, ujedno i smešne i opasne.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2021
RUSIJA
Lavrov: Namere da se Ukrajina uvuče u NATO provociraju veliki sukob u Evropi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala