Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Ministarstvo izdalo lokacijske uslove „Rio Tintu“ za izradu postrojenja za preradu jadarita

Jadarit - Sputnik Srbija, 1920, 25.12.2021
Pratite nas
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je lokacijske uslove kompaniji „Rio Tinto“ za izradu postrojenja za preradu rude jadarit, izjavio je ministar Tomislav Momirović, objasnivši da je to bio preduslov za izradu studije uticaja na životnu sredinu.
Momirović je ukazao da Vlada Srbije bez te studije ne može da donosi odluke niti da građanima predstavi uticaj projekta Jadar na životnu sredinu.
„Lokacijski uslovi su preduslov za tako nešto i ljudi će vrlo brzo moći da vide šta taj projekat nosi u smislu negativnog uticaja na životnu sredinu. Kao što možete da vidite, ništa ne guramo pod tepih i ništa se ne krije od građana“, rekao je Momirović posle predstavljanja projekta „Čista Srbija“ u Privrednoj komori Srbije.
On je dodao da se sadašnja Vlada Srbije u ovom slučaju suočava sa davno preuzetom obavezom i da će, kada studija o uticaju na životnu sredinu bude doneta, njeni nalazi biti predstavljeni ljudima i tada će moći da se donese odluka.
Na pitanje ko je ovlastio direktora „Puteva Srbije“ da prenese ovlašćenja na kompaniju Rio Tinto da skuplja dokumentaciju za izradu putne infrastrukture u Jadru, Momirović je odgovorio da je kompanija preuzela finansijsku obavezu da uradi projekat i da ne vidi čime je ovde direktor „Puteva Srbije“ oštetio firmu.
Naveo je i da je znao za prenos ovlašćenja kao i da Vlada Srbije nije donela nikakvu odluku vezanu za projekat Jadar, preneo je Tanjug.
Detalj iz spota Rio Tinta - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2021
EKONOMIJA
Rio Tinto odlučio da pauzira projekat „Jadar“ u Zapadnoj Srbiji
Ministar saobraćaja Tomislav Momirović - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2021
EKONOMIJA
„Jadar“ mora da prođe još 17 provera
Koronavirus utiče na pad berze - Sputnik Srbija
Sve o domaćoj i svetskoj ekonomiji

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala