- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nemačka „promenila ploču“ – na to ih je naterao ruski sin

© AP Photo / Seth WenigNovak Đoković i Aleksander Zverev
Novak Đoković i Aleksander Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2021
Pratite nas
Aleksander Zverev, nemački teniser ruskog porekla, proglašen je za sportistu godine u svojoj zemlji, a ne tako davno odnos koji je dobijao od medija i javnosti nije bio nimalo prijatan.
Zverev iza sebe ima verovatno najbolju godinu u karijeri, pošto je osvojio Olimpijske igre i sezonu završio na trećem mestu ATP rang liste.
Zbog toga je, ali i ukupno šest titula i skor od 59 pobeda i 15 poraza u sezoni, 24-godišnjak iz Hamburga zasluženo dobio nagradu za sportistu godine 2021. godine.
Nagrada koju je dobio teniser ruskog porekla podsetila je na detalj iz maja ove godine, kada mu se dogodila neprijatnost tokom Mastersa u Madridu.
„Nema pitanja? Upravo sam osvojio Masters turnir i nema nikoga od nemačkih novinara? Kao što vidite, Nemce zaista nije briga“, istakao je tada Zverev, koji posle osvajanja turnira u prestonici Španije nije dobio nijedno pitanje od nemačkih novinara.
Saši je tada bilo postavljeno pitanje da li bi promenio sportsko državljanstvo, a javnost je tada podsetila da su njegovi roditelji Irina i Aleksandar stariji rođeni u Rusiji.
Ipak, kako stvari stoje, od pomenutog neće biti ništa, pogotovo ne sada kada je konačno dobio priznanje koje zaslužuje od svog naroda.
„Naravno da je ovo bilo iznenađenje za mene. Mi smo u zemlji u kojoj ima mnogo uspešnih sportista. Velika je čast biti sportista godine“, prokomentarisao je Zverev.
„Teniski Maradona“ ne zna da pobedi Novaka: „Izluđuje vas džojstikom“
Nemac poslao Novakove rivale u „penziju“ – brojke ne lažu
Legenda se uporedila sa Đokovićem – nedovoljno za Britance da ga spomenu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala