Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Uhapšena Dijana Hrkalović

© Foto : screenshot/Portal InformerDijana Hrkalović
Dijana Hrkalović - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2021
Pratite nas
Bivša državna sekretarka Dijana Hrkalović uhapšena je večeras, pošto je usvojena žalba Tužilaštva za organizovani kriminal na njeno puštanje iz pritvora.
Hrkalovićevoj je određen pritvor zbog opasnosti od bekstva, i prebačena je u pritvor u Centralni zatvor, objavile su Novosti.
Specijalni sud u Beogradu ukinuo je pritvor bivšoj državnoj sekretarki u Ministarstvu unutrašnjih poslova 10. decembra.
Potom je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo to rešenje i naložio da se ponovo razmotri predlog tužioca za određivanje pritvora zbog opasnosti od bekstva.
Hrkalovićka se tereti da je izvršila dva krivična dela trgovina uticajem za koje je zaprećena kazna zatvora između jedne i osam godina zatvora.
Sumnjiči se da je uticala na načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno neke izveštaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatom kao "ubistvo na šinama", za koje je bio optužen, a kasnije pravosnažno oslobođen Veljko Belivuk, koji je sada optužen za najbrutalnija krivična dela kao vođa kriminalne grupe "Principi".
Pre 20-ak dana protiv nje je proširena istraga zbog sumnje da je zajedno sa bivšim načelnikom Policijske uprave Novi Sad Miloradom Šušnjićem neovlašćeno prisluškivala bosanskog kriminalca Darka Eleza, koji je nedavno izručen iz Srbije Bosni i Hercegovini zbog niza tamo počinjenih krivičnih dela.
Tužilaštvo je u optužnom predlogu protiv Hrkalovićeve zatražilo kaznu od pet godina zatvora.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala