- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Prava bitka umova: Gimnazijalci iz Beograda i Lazarevca pobednici kviza RŽD /foto/

Pratite nas
Timovi gimnazijalaca iz Beograda i Lazarevca pobednici su intelektualne igre „Brzi kviz zajedno sa „RŽD Internešnl“, saopšteno je iz te kompanije.
Pobencici su timovi „Pobeda“ iz Beograda, „Lazarevački gimnazijalci“ iz Lazarevca i „Žar ptica“ iz Beograda, koji su zauzeli 1, 2. i 3. mesto.
Kompanija već sedmi put organizuje konkurs za decu i omladinu zajedno sa srpskim odeljenjem Međunarodnog društvenog Fonda jedinstva pravoslavnih naroda.
Učenici uzrasta od 13 do 19 godina sa mentorima su pozvani da učestvuju. Kvalifikacioni krug je organizovan preko internet-platforme kviza. U kvizu je učestvovalo više od 180 osoba iz 32 školske ustanove iz Srbije i Republike Srpske. U finale je ušlo 11 najboljih ekipa – najbržih i najpametnijih, jer je za odgovor na svako pitanje bilo izdvojeno svega 60 sekundi.
© Sputnik / Lola ĐorđevićEkipa koja je osvojila treće mesto na takmičenju „Brzi kviz zajedno sa „RŽD Internešnl“
Ekipa koja je osvojila treće mesto na takmičenju  „Brzi kviz zajedno sa „RŽD Internešnl“ - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2021
Ekipa koja je osvojila treće mesto na takmičenju „Brzi kviz zajedno sa „RŽD Internešnl“
Pitanja finalne igre omogućila su učesnicima da pokažu ne samo svoje znanje, već i logiku i pažnju. Odvijala se prava bitka umova za nagrade, pripremljene za pobednike, i naravno, pobedili su najjači.
Mansurbek Sultanov, direktor ogranka „RŽD Internešnl“ rekao je da smo se još jednom uverili da u Srbiji raste neverovatno talentovana generacija mladih ljudi.
© Sputnik / Lola ĐorđevićPehari za pobednike takmičenja „Brzi kviz zajedno sa „RŽD Internešnl“
Pehari za pobednike takmičenja „Brzi kviz zajedno sa „RŽD Internešnl“ - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2021
Pehari za pobednike takmičenja „Brzi kviz zajedno sa „RŽD Internešnl“
„Deca su se uspešno nosila i sa poprilično teškim pitanjima i složno radili u timu, a to je ključ uspeha u svakom poslu. Naša kompanija tradicionalno poklanja značajnu pažnju radu sa mladima, za nas je važno da izgradimo ne samo železničke pruge, već i novu budućnost za Srbiju, objedinivši najbolje iz kultura i intelektualnih dostignuća naših zemalja“.
© Sputnik / Lola ĐorđevićMansurbek Sultanov
Mansurbek Sultanov - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2021
Mansurbek Sultanov
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala