- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Patrijarh Porfirije stigao u Zagreb /foto/

© Sputnik / Lola ĐorđevićPatrijarh srpski Porfirije
Patrijarh srpski Porfirije - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2021
Pratite nas
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije doputovao je u glavni grad Hrvatske Zagreb.
Patrijarh Porfirije objavio je na svom Instagram nalogu fotografije na kojima se vidi u razgovoru sa građanima i prilikom obilaska zagrebačkih pravoslavnih hramova.
„Ponovo u Zagrebu, sa sveštenstvom i vernim narodom Mitropolije zagrebačko-ljubljanske, radostan zbog lica naše braće i sestara koje neko vreme nisam video. Užurbanost grada uoči praznika i prijatelji koje srećem u toplini adventa na gradskim trgovima u meni obnavljaju sećanje na divnih sedam godina koje sam u Zagrebu proveo deleći sa bližnjima sve što se moglo podeliti i po meri svojih mogućnosti svedočeći Hrista raspetog i vaskrslog, Bogomladenca Vitlejemskog među nama rođenog.
Obaveze mi ipak neće dozvoliti da u ovoj atmosferi predugo ostanem. Brojne pastirske dužnosti, uz pregled radova na obnovi Preobraženjskog hrama i drugih crkvenih zdanja oštećenih u nedavnim zemljotresima, samo na trenutak će me vratiti dobro poznatom ritmu u kojem sam propovedao Jevanđelje na prostorima Mitropolije zagrebačko-ljubljanske“, napisao je patrijarh.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala